Zene

Gyászol Paul McCartney! Elhunyt a Wings gitárosa

2023.12.07. I 10:10
Denny Laine – aki 79 éves korában halt meg Floridában – énekelte a hatvanas évek egyik emlékezetes slágerét, a Go Now-t.

Elhunyt Denny Laine zenész, dalszerző, a Moody Blues frontembere, a Wings (Paul McCartney együttese) gitárosa. A brit muzsikus 79 éves korában halt meg Floridában. Denny Laine, aki a hatvanas évek egyik emlékezetes slágerét, a Go Now-t énekelte, és társszerzője volt több Wings-dalnak, az elmúlt években tüdőbetegségben szenvedett. Állapota idén fordult rosszabbra, halálhírét felesége, Elizabeth Hines tette közzé - írta a theguardian.com.

A McCartney-házaspár mellett Laine volt az egyetlen állandó tagja a Wingsnek, és a zenekar valamennyi albumán játszott a hetvenes években. Olyan dalok társszerzője volt, mint a No Words vagy a Mull of Kintyre, amely a mai napig a legnagyobb példányszámban fogyott nem jótékonysági kislemez az Egyesült Királyságban.

"Mély szomorúsággal értesültem arról, hogy egykori zenekari társam, Denny Laine elhunyt. Számos emlékem fűződik a vele töltött időszakhoz, kezdve azzal, amikor a Beatles a Moody Blues-zal közösen turnézott. Denny az induláskor csatlakozott a Wingshez, amelynek kimagasló vokalistája és gitárosa volt. 

Legemlékezetesebb előadása minden bizonnyal a Go Now, egy régi Bessie Banks-dal előadása volt, amit csodálatosan énekelt. Denny hatalmas tehetség volt, kiváló humorérzékkel, és mindig készen állt arra, hogy másokon segítsen. Minden rajongójának hiányozni fog, barátai nagy szeretettel fognak gondolni rá" - idézte fel Paul McCartney közösségi oldalán.