Szórakoztató műsor

Szőnyeg helyett bíróság! Növényi Norbert: „Harcolnom kell, hogy kiderüljön az igazság”

2023.12.04. I 12:20
Az olimpiai bajnok birkózó akár Strasbourgig is elmegy, hogy bebizonyítsa, ártatlan.

Növényi Norbert sok évvel ezelőtt került bajba. Visszaemlékezésében elmondta, hogy azokban az időkben a Nagybani piacon dolgozott, és két olyan embernek segített, akikre már felfigyelt a rendőrség. Elmondása szerint, amikor őket elővették, valamiért az ő nevét kezdték el hangsúlyozni, illetve még két másik személy – közöttük egy volt barátja is – ellene vallott.

A súlyos ügy következtében nem csak a bírósági ítéletet volt nehéz feldolgoznia, de a moszkvai olimpián aratott diadalát is elvették tőle jelképesen, hiszen már nem kapja a neki járó pénzt:

Engem kétszer büntettek meg: elvették az olimpiai járulékomat, amiért megdolgoztam, másodszor pedig az ítélettel, amiről biztosan állíthatom, nem érdemeltem meg – mondta el a sportoló a Bestnek.

A végsőkig harcol majd az igazáért. Most azon vagyunk, hogy folytassuk az igazamért, az ártatlanságom kimondásáért a harcot Strasbourgban, az Emberi Jogok Bíróságán – mondta Növényi.

Az még nem derül ki ma este a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban, hogy Strasbourgban hogy látják Növényi ügyét, azt viszont mindenki megnézheti, hogy a beszélgetésen kívül az olimpiai bajnok birkózó a sportágát is bemutatta a műsorvezetőnek, ami nem sült el túl jól…

Hogy mi lett a birkózás vége? Megtudhatod, ha ma este megnézed az adást.