Magazin

Királyi botrány! Károly király és Katalin hercegné tett rasszista megjegyzést Harryék kisfiára?

2023.12.04. I 11:15
Omid Scobie legújabb könyvének holland változatából név szerint kiderül, ki volt az a két „királyi fenség”, aki a rasszista megnyilvánulást tehette.

Perelhet a királyi család, miután Omid Scobie legújabb könyvének holland változatából név szerint kiderül, ki az a két „királyi fenség”, akik Meghan Markle szerint rasszista megjegyzéseket tettek a Harry herceggel születendő gyermekük bőrszínével kapcsolatban. Az angol nyelvű kiadásban nincs benne, de a holland kiadásból kiderül, Károly király és Katalin walesi hercegné az - írta a Guardian.

Egyelőre vizsgálat folyik annak kiderítésére, hogy új könyvének holland változata hogyan nevezte meg a brit királyi család két magas rangú tagját, akik állítólag aggályukat fejezték ki Sussex hercege és hercegnéje leendő fiának bőrszínével kapcsolatban. A Buckingham-palota szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket a Guardiannek.

Az ITV This Morning című műsorában csütörtökön Scobie ragaszkodott ahhoz, hogy „soha nem írt olyan könyvet, amelyben szerepelt volna a nevük”, de természetesen csak az általa írt angol változatról beszélhet. Azt mondta, hogy soha nem használta a „rasszista” szót, és hogy könyvében csupán „tudattalan elfogultságról” írt.

„A valóság azonban az, hogy ezek olyan információk, amelyeket nem csak én ismertem. A Fleet Street újságírói között már régóta köztudomásúak ezek a nevek. Mindannyian követünk egyfajta magatartási kódexet, ahogyan erről beszélünk.”

Azzal kapcsolatban, hogy a holland könyvet azonnal visszavonták, és újranyomtatták, annyit mondott: „Örülök, hogy ezt hallom”.