Zene

Ők lettek a legtöbbet hallgatott előadók 2023-ban a Spotify-nál

2023.12.01. I 17:40
Egy nappal a konkurens Apple Music után befutott a Spotify évvégi összegzése is arról, hogy mégis mi mindent hallgattunk az adott évben.

Befutott a 2023-as Spotify Wrapped, így többek között kiderült az is, hogy kik a leghallgatottabb előadók. A Spotify Wrapped-et azért is várják mindig izgatottan a felhasználók, hogy végre fény derüljön arra, mégis mely tartalmak kerültek fel a személyes toplistájukra az adott évben.

Az idén újdonságot is hozott az összesítésbe a Spotify. A platform „Me in 2023” nevű funkciója 12 hallgatási karakterből fogja kiválasztani azt, mely leginkább tükrözi a mi hallgatási szokásainkat – írta a velvet.hu.

A 2023-as Spotify Wrapped szerint Taylor Swift volt a legtöbbet streamelt előadó az évben. Az énekesnőt január 1-je óta több mint 26,1 milliárdszor streamelték. Ez egyben azt is jelenti, hogy a popdíva letaszította trónjáról a puerto rico-i reggaetón sztárt, Bad Bunnyt, aki három egymást követő évben tudhatta magáénak az első helyet a Spotify listáján. 

A 2023-as listán a második helyen áll Bunny, őt követi a harmadik helyen a The Weeknd, majd Drake a negyedik, és a mexikói zenész, Peso Pluma az ötödik.