Magazin

Börtönélet! Romlott Lagzi Lajcsi egészségi állapota

2023.12.01. I 11:15
Galambos Lajos 7 hónapja kezdte el a 3 év 6 hónapos börtönbüntetése letöltését Baracskán, ám a bevonulása óta az egészségi állapota folyamatosan romlott. 
A trombitaművészt jelenleg a berettyóújfalui kórházban ápolják, mivel az egészsége nem bírta a börtönben eltöltött időt. Bár az ügyvédje kezdeményezte, hogy Lajcsit hazaengedjék és a büntetését az úgynevezett házi ápolás keretein belül tölthesse, ezt elutasították, annak ellenére, hogy a legutóbbi hírek szerint járni is csak kísérővel tud.

– Örömmel mondanám, hogy az ügyfelem egészségi állapota javult, de ennek éppen az ellenkezője igaz. Jól látható, hogy romlott az állapota, de nem szeretném részletezni, hogy mindennek mik a pontos jelei. Ugyanakkor nem tudom megmondani, ez az egészségügyi helyzet milyen módon befolyásolja majd Galambos Lajos fogva tartásának módját vagy idejét – mondta a Bors megkeresésére dr. Csontos Zsolt, Lajcsi ügyvédje, aki röviden kitért a trombitás lelki állapotára is.

– Lajcsi mentális állapota hullámzó, hiszen – érthető módon – aggasztja a betegsége és az a tény, hogy nem javul, sőt, romlik az állapota. Ugyanakkor vannak napok, amikor mindezek ellenére is bizakodó, nagyon erős, és tervekkel telve tekint a jövőre. Galambos Lajos rengeteg erőt merít abból, hogy a lehetőségekhez képest folyamatos kapcsolatot tud tartani a szeretteivel. Ugyanakkor tart attól, hogy a december hónap még az eddig eltelteknél is nehezebb lesz számára, hiszen az ünnepi időszak és különösen a karácsony nagyon nehéz minden fogvatartottnak – árulta el az ügyvéd.