Magazin

Folytatódó ringháború! Rácz Jenő alázatosságot akar Istenes Bencétől, hogy kibéküljenek

2023.11.29. I 09:05
A sztárséf szerint a köztük lévő viszony megromlását a műsorvezető csakis magának köszönheti.

Rácz Jenő számára nehéz volt az Istenes Bence elleni Sztárbox-meccsre való felkészülés: nem elég, hogy lelkileg túl kellett tennie magát azon, hogy a barátját, Kabát Petit kiütötte, de még az ellenfele által rá helyezett nyomással is meg kellett küzdenie.

Úgy véli, amióta Istenes a Sztárboxra készült, megváltozott. És bár Jenő már az ifjabb Schobert Norbi elleni viselkedésével sem értett egyet, a balhé akkor váltott magasabb fokozatba közöttük, amikor a műsorvezető rasszista megjegyzéseket tartalmazó kommenteket osztott meg Ráczról, aki Istenes későbbi bocsánatkérésére sem igazán reagált, inkább a ringben akart elégtételt venni.

A győzelmét követően arra a kérdésre, elfogadta-e Istenes Bence bocsánatkérését, a következő választ adta az rtl.hu-nak:

– Én bárkinek a bocsánatkérését szívesen elfogadom, ha azt érzem, hogy az őszinte. De valamiért nem tudom teljesen átérezni Bence őszinteségét. Vasárnap is látszott, hogy meg van sértődve. Én nem tudok ezzel mit kezdeni. Túlságosan el vagyok fáradva ahhoz, hogy foglalkozzak ezekkel a dolgokkal. 

Két étterem és a családom mellett – plusz egy harmadik étterem mellett, amit nemsokára nyitok – elfáradtam. Az elmúlt hat hónapban majdnem hét napot edzettem minden héten. Ehhez lelkileg már nincs erőm. Bármikor szívesen odaállok bárki elé, hogy azt mondjam: semmi gond, nem haragszom, de ehhez szeretnék végre alázatosságot látni Bencétől, ne folyamatosan csak a kifogásokat keresse, hanem legyen egy őszinte megnyilvánulása. Azt akarom látni, hogy tényleg szeretné, hogy rendezzük a köztünk lévő feszültséget – fejtette ki álláspontját A Konyhafőnök sztárséfje.

Rácz Jenő szerint az is csak Bence fejében született meg, miszerint ő korábban azt híresztelte, hogy meg akarja verni őt – írta a Blikk.

– Ezek olyan mendemondák, amik Bence fejében születtek meg. Volt egy pillanat, amikor csodálattal gondoltam a Bencére, hogy milyen jó médiaszemélyiség, tudja, hogyan kell megcsinálni a tüzet és nem is haragudtam rá emiatt. Bele sem álltam a sztoriba, nem mondtam, hogy hazudik, csak a felkészülésemre akartam fókuszálni. 

Megvan a telefonszáma, ha nagyon ki akarnám őt hívni, akkor felhívnám. Azt gondoltam az elején, hogy ez az egész dolog csak egy médiafogás és egy vicc, talán nincs mögötte több. De úgy néz ki, hogy a Bence halálosan komolyan gondolta, hogy kihív engem – fogalmazott Rácz.

A nézők közül sokan — köztük a műsorvezető edzője, Tóth Tamás „Barbár" is — úgy vélik, hogy a pontozóbírókat nem tisztán a szakmaiság vezérelte.

— Higgadt fejjel is visszanéztem a meccset, többször is. Az elmúlt 25 év boksztapasztalata alapján úgy tudom, hogy a tiszta találatokat pontozzák, és azt, hogy ki a jobb bokszoló. Ezen a meccsen nem ez történt. Annak adták a meccset, aki megsajnáltatta magát. Ez a meccs nem a bokszról szólt. Ezt a mérkőzést Istenes Bence nyerte. Aki ért a bokszhoz, az láttanyilatkozta az RTL-nek Tóth Tamás, aki már a helyszínen, az eredményhirdetést követően is kérdőre vonta a pontozóbírókat.

„A Bence soha nem ejtett ki rasszista megjegyzéseket a száján, 10 éve ismerem, soha egyetlen diszkriminatív jelzőt nem mondott. A kommentekkel kapcsolatban csak abban hibázott, hogy nem nézte át, mi kerül ki az oldalra, és egy órán belül le is vette, de a Jenő másnap már csinált erről egy videót — fogalmazott Barbár, majd hozzátette: véleménye szerint inkorrekt dolog volt a bírók részéről, hogy szemet hunytak Rácz Jenő állítólagos homofób sértései fölött, holott Bence már a második menetben szóvá tette azokat nekik.

— Végül még a Bencét ítélték el azért, hogy erről beszélt. Amit Jenő kimond, arról kussoljunk, de amit nem mi csináltunk és beláttuk, hogy hiba volt és bocsánatot kértünk, azért a Bence még mindig meg van hurcolva. Ez a kettős mérce — mondta Tóth Tamás