Szórakoztató műsor

A kör közepén! Pataky Attila lefogyott, de tiszteletbeli székellyé választották

2023.11.29. I 12:20
Az Edda Művek énekese betegen csinálta végig a koncertidőszak végét, jópár kilót le is fogyott emiatt.

Pataky Attila‚ az Edda Művek frontembere nemrég egy YouTube-műsorban vendégeskedett, ahol többek között azt is elárulta, hogy az utóbbi időszakban elkapott egy vírust, és egy hónapig betegeskedettszúrta ki a 24.hu.

„Megküldött azért a sors, az utolsó hónapra kaptam egy vírusos megbetegedést; a pocakomat kapta el, vékonybelet, vastagbelet. Bitangul fájt, úgy kellett a koncertidőszak végét letolnom. Az nagyon kemény volt, de akkor is boldogság van. Én már el tudom a tudatomat úgy csavarni, hogy a fájdalmat kiteszem a partvonalra, mint a focisták. A színpadon teljes átalakulás van, nincs gond, nem fáj semmi. De emiatt azért hat-hét kilót ledobtam”– mesélte Pataky Attila

Hozzátette: most már szerencsére jól van, újra kondizik-tornázik, hogy visszajöjjön a súly, ami lement róla. Ugyanakkor a 72 éves rockzenészt előző hónap elején hatalmas megtiszteltetés érte, ugyanis „tiszteletbeli székellyé” avatták a Hargita megyei Farkaslakán.

A cím átadásának indoklásában azt írták róla: lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért. Pataky Attila azt monda nem számított a kitüntetésre, de „tetőtől talpig borzongott a boldogságtól”, amikor megkapta.

Nos, ma este a tiszteletbeli székely lesz a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorának vendége. Az Edda frontembere élete egyik legnehezebb időszakát is felidézte a beszélgetés alatt: elmondta, hogyan veszítették el a zenekar örökös hatodik tagját, Kun Pétert.

"A fiamként szerettem, de a barátom is volt, minden. Peti volt az a rocksztár, akit mindenki szeretett. Neki nem volt ellensége. Persze az idő nagy úr mégiscsak, és ma már másképp tekintek erre a dologra. Akkor feldolgozhatatlan fájdalom volt…" – idézte fel Pataky Attila.