Magazin

Top 10 legjobb film 2023-ban

2023.11.28. I 17:40
A toplistás filmek közül nyolc mozifilm és csupán kettő streamingtartalom, öt pedig folytatás.

A Mafab.hu 10-es toplistája úgy állt össze, hogy súlyozták a hazai nézők szavazatszámait és az értékeléseket, a listára az a film kerülhetett föl, amelyik legalább 100 szavazatot kapott. A nézők leginkább a mesék és szuperhősök iránt érdeklődnek, míg a romantikus filmek teljes mértékben hiányoznak a listáról.

A magyar közönség körében 2023 első fél évében az Amazon Prime-on látható Ben Afleck Air – Harc a legendáért című filmje áll az első helyen 87 százalékkal, Matt Damonnal a főszerepben. A filmben Sonny Vaccaro, a Nike márkaigazgatója fáradhatatlan erőfeszítéseit követi nyomon, hogy márkája számára exkluzív arculatként biztosítsa Michael Jordant.

A lista második helyén 83 százalékos értékeléssel a Pókember – A pókverzumon át áll, amelyben Miles Morales, a népszerű és közismert pókember visszatér és újra találkozik Gwen Stacyvel, már jöhetne a nyugis bűnüldözés, de akkor átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék.

A toplista bronzérmese A galaxis őrzői: 3. rész című mozifilm, amely 81 százalékos értékelést kapott a magyarországi nézőktől. A Marvel Studios új filmjében a különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha nem járnak sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti. 

Negyedik helyen végzett a legendás szerepjáték moziváltozata, a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című fantasztikus kalandfilm, amelyben egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak. 

A Netflixen látható Tyler Rake: A kimenekítés 2. lett az ötödik. Az első részben Chris Hemsworth a bangladesi alvilág mocskával küzdött meg, most a kőkemény grúz maffiát haragítja magára. 

A hatodik legkedveltebb film a Super Mario Bros.: A film. A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kalandvígjáték. 

A John Wick: 4. felvonás áll a hetedik helyen, amelyben John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.

A top 10-es lista nyolcadikja a Creed III., amelyben 18 börtönben lehúzott év után előkerül Adonis gyerekkori barátja, Damian, aki lesittelése előtt ígéretes bokszolónak számított, és aki most ott folytatná, ahol abbahagyta. 

A 9. helyen az Eltűnt című thriller végzett, amelyben a kamaszlány, Grace eltűnt anyja után a neten kezd el nyomozni, ahol egyre furcsább, meglepőbb és riasztóbb tényekre talál, míg végül magát sem érezheti biztonságban.

Végül a Sikoly VI. zárja a listát 72 százalékkal, amelyben Ghostface ezúttal New Yorkban csap le.