Szórakoztató műsor

Sztárbox! Kokó szerint is Rácz Jenő nyerte a ringháborút

2023.11.28. I 09:05
Istenes Bence rajongói közül sokan azonban csalást kiáltottak, ám Kovács Kokó István igazat adott a pontozóknak.

Rácz Jenő egyhangú pontozással győzött, de Istenes Bence és szurkolói ezt nem érzik jogosnak. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó elmondta, hogy az egyhangú pontozás nem azt jelenti, hogy pontozóbírók szerint ne lett volna szoros a küzdelem. Jenő három menetet nyert minden bírónál, míg Bence egyet.

Kiderült az is, hogy a tévés nem ugyanazokat a meneteket nyerte meg a pontozóbíróknál, de abban volt egyetértés, hogy az utolsót mindenkinél elveszítette. Kokó szerint Rácz Jenő az első kettőben hajszállal jobb volt, a harmadik kérdőjeles, de szerinte is a negyediket elveszítette Bence.

Kokó hozzátette, hogy a pontozóbírók elsősorban azt figyelik meg, hogy kinek van több pontos találata, majd az effektív agresszivitást nézik, és azt, hogy ki irányítja jobban a mérkőzést. Véleménye szerint utóbbiban egyértelműen Rácz Jenő volt az erősebb.

Ha ezt követően lett volna az állás döntetlen, akkor a bírók akkor azt nézik, kinél jobb a védekezés, és ez akár Bence javára dönthetett volna, ugyanis az ökölvívó is kiemelte a műsorvezető lábmunkáját.

A bírói csapatban a létező legjobbak vannak – magyarázta Kokó a Rádió1-ben, amit az RTL szúrt ki, aki szerint nem az van, amit Istenes Bence mond, hogy „lehet, a bírókat elvitte, hogy mi történt a héten”.

A korábbi ökölvívó-világbajnok hozzátette, hogy ő nem olyan pontozóbírókkal dolgozik, akiket „elvitt” a rasszista kommentelés, tehát szerinte részrehajlásról szó sem lehetett.

Kokó hozzátette, hogy a tegnapi mérkőzésnek lehet folytatása: „Mindenféleképpen visszavágóért kiált.”