Párkapcsolat

10 ok, amiért a nők elhagyják a férjüket

2023.11.23. I 17:40
A válás mindkét félnek fájdalmas, nem csoda, ha mindenki az okokat keresi. 

Egy kutatócsoport arra volt kíváncsi, hogy amikor a nő kezdeményezi a válást, mi a legdöntőbb ok. Sokan azt gondolnák, hogy a férfi hűtlensége, de ez nem így van: a 43.000 nő részvételével készült felmérés eredménye szerint az első helyen egészen más áll... Lássuk a Ripost listáját!

10. A piszkos anyagiak

A legutolsó ok, amiért egy nő válni akar, az a pénz körüli problémák. Sok párnál nincs egyetértés a pénzügyekben, sokszor az a baj, hogy ezzel kapcsolatban más neveltetést kaptak, és az egyik költekezik - nem ritkát titokban -, a másik spórol, és ebből állandó feszültségforrás lehet.

9. Kinek a dolga a mosogatás?

Az utolsó előtti helyen a háztartás körüli problémák vannak. Minden házasságban felmerül, kinek a feladata esténként vacsorát készíteni, hétvégente takarítani, elintézni a mosást, bevásárlást.

8. Amikor eljár a férfi keze

Sokan felhördülnek, amiért a bántalmazás nem az első a válóokok között. Csakhogy a bántalmazó kapcsolatok teljesen lerombolják a bántalmazott fél önbizalmát, aki sokszor úgy véli, megérdemli az ütéseket és becsmérlő szavakat, így vagy hosszú évek után, vagy egyáltalán nem lép ki a házasságból.

7. Unalmas a férfi

Nagyon sok nő panaszkodik arra, hogy sótlan lett a férje, nem járnak sehova, és a szex is ellaposodott – de emiatt nem jellemző, hogy beadnák a válást. Vannak párok, akik felpezsdítik a dolgokat, amikor rájönnek, hogy belekényelmesedtek a kapcsolatba, mások terapeuta segítségét kérik, de nagyon sok nő ilyenkor szokott szeretőt tartani. Váláskor ritkán merül fel az unalom, mint indok.

6. Túl nagy a csend

A nők számára nagyon fontos, hogy a párkapcsolatban, házasságban meg tudják beszélni társukkal a problémáikat – vagyis azt, ha valami nem kerek a kapcsolatban. Ha a férfi halogatja, hogy beszéljék meg a közös dolgaikat, ha nem hajlandó kommunikálni, a nők inkább kilépnek a kapcsolatból.

5. Mindig, mindenről be kell számolni

Amikor a szabadidő minden percéről tudni akar a férj, ha minden e-mailt, üzenetet látni szeretne - akkor a nő sokszor inkább menekülőre fogja.

4. Nincsenek érintések, összebújás, szex

Ha teljesen kihűl a kapcsolat, és már mindent megpróbáltak, a nők úgy érzik, nincs választásuk: beadják a válást.

3. Amikor mindig csak a veszekedés megy

Bár sokan úgy gondolják, mindig a nők kezdeményezik a veszekedéseket, valójában ez egyáltalán nem így van: egyrészt két fél kell hozzá, másrészt pedig a válások harmadik oka az állandóan puskaporos hangulat. Nem csak a férfiak, a nők se szeretik, ha feszültség járja át az otthonukat.

2. Amikor a férfi félrelép

Veszélyes vizekre evez a férfi, aki kikacsint a házasságból: rengeteg nő nem bocsát meg, nem ad még egy esélyt, egyszerűen elválik. A többség nem is dacból, hanem azért, mert egyszerűen képtelen együtt élni a férfival, aki elárulta őt.

1. A közös érdeklődés hiánya

A dobogó legfelső fokán a különböző életcélok állnak: a nők nem tudják elképzelni, hogy olyan férfihoz kössék az életüket, akik teljesen máshogy képzeli a jövőt, mint ők.