Magazin

Családi dráma! Rengeteg csalódást okozott szüleinek Szabó Győző

2023.11.22. I 10:10
Se az édesapja, sem az édesanyja nem volt hajlandó elolvasni a színész könyvét, melyben drogfüggőségéről is őszintén vallott.

A minap Szabó Győző volt Geszti Péter vendége az Adom a napomban. A beszélgetés során szóba került a színész 2012-ben megjelent könyve, a Toxikóma is: mint mondta, szándékosan időzítette akkorra a megjelenést, hogy a lánya, Bori elég idős legyen ahhoz, hogy felelni tudjon az osztálytársai beszólásaira.

Elárulta viszont, hogy nem a lányát volt a legnehezebb felkészítenie mindarra, amiről a könyvben írt: a szüleitől ugyanis 14 éves korában jött el, és nekik egyáltalán nem volt tudomásuk életének azon időszakáról, amikor kemény drogokat is kipróbált – írta a 24.hu.

Bennük az a Győzőke-képlet maradt meg, hogy egy dolgos, jó fiú, jó tanuló – mert jó tanuló is voltam, ez nem változott semmit – jóravaló gyerek, jó csomagokkal, satöbbi. És eltelik sok-sok év. (…) Az van, hogy hazamész ’12-ben, 28 évvel később, és azt mondod, hogy én éltem egy ilyen életet, cuccoztam, kábítószereztem. Anyukám kérdezte, hogy de csak ilyen könnyebb drogokat? Nem, anyuka, sokkal durvább dolgokat magyarázta.

Szabó végül a megjelenés előtt elvitt a szüleinek egy példányt, hogyha szeretnék, olvassák el. Emlékei szerint az édesanyja ekkor feltette egy polcra a művét, amikor pedig a szülők halála után visszatért a házba, hogy a hagyatékot intézze, ugyanott találta a könyvet.

A szüleim azt választották, hogy nem olvassák el ezt a könyvet. Nem akarták megtudni szerintem, hogy mi is történt valójában. Ők azt szerették volna, hogy az a Győző… az a Győzőke, aki ’84-ben elment, otthagyta őket és élte a zajos életét, amiről oly keveset tudnak, de mégis egy jó gyerek, egy jó fiú, hogy az a Győző maradjon meg. Szerintem jobb így… – fogalmazott a színész, hozzátéve: a lánya nagyon büszke rá, amiért megvívta a saját harcát.