Magazin

A legnagyobb magyar lottónyertesek

2023.11.22. I 17:40
Nemcsak azok léptek a milliárdosok közé, akik megütötték a főnyereményt.

Rekordösszegű, 31,6 milliárd forintos nyereményt vihetett haza tavaly december elején az a magyar nyertes, aki mind a hét számot eltalálta az Eurojackpoton. Nem ő az első magyar, akit az európai lottó tett milliárdossá, sőt, nem csak azok léptek a milliárdosok közé, akik megütötték a főnyereményt. A Forbes.hu összeszedte a legszerencsésebb magyarországi lottónyerteseket.

1. Egy magyar játékos közel 76 millió eurót (31,6 milliárd forintot) nyert az Eurojackpoton. Az összeg még a személyi jövedelemadó levonása után is tekintélyes, a közel 27 milliárd forintos vagyonnal azonban még nem lehet felkerülni az 50 leggazdagabb magyar listájára

2. Komoly összeget nyert az a magyar játékos is, aki egy 2019. novemberi sorsolás előtt vett Eurojackpot-szelvényt. A főnyeremény akkor 90 millió euró volt, de pechjére ketten is eltalálták a számokat rajta kívül, ezért harmadolni kellett az összeget. A bruttó 30 millió euró akkori árfolyamon is több mint 10 milliárd forintot jelentett.

3. Hasonló osztozkodásra kényszerült az első magyar Eurojackpot-telitalálatos is. A nyugdíjas férfi a 45 millió eurós főnyereményért ikszelt a 2017 februári sorsolás előtt. Ő egy társával kapott 22,5 millió eurót, akkori árfolyamon közel 7 milliárd forintot. Ő utólag annyit mondott, fröccsel ünnepelte, hogy milliárdossá vált, az adó levonása után 5,91 milliárd forintot kapott.

4. Negyedik helyre szorult az Ötöslottó rekordnyertese, aki 2020 márciusában lett gazdagabb bruttó 6,4 milliárd forinttal. Ezt a rekordot is egy vidéken feladott szelvénnyel sikerült beállítani.

5. Több mint tizenhárom évig rekordernek mondhatta magát az a sárvári nyertes, aki 2003 novemberében nyert bruttó 5,1 milliárd forintot az Ötöslottón. Ez azonban ma már csak az ötödik helyre elég.