Magazin

Top-letöltések! Már több, mint 13 milliárd megtekintésnél jár a Youtube legnépszerűbb gyermekdala

2023.11.21. I 17:40
A legnépszerűbb videómegosztó platform toplistáján jelenleg 13 zeneszám és hét gyerekdal található.

Újabb világrekordot döntött meg a legnézettebb YouTube-videó: a Baby Shark-dalt immár 13 milliárdnál is többször hallgatták meg a legnépszerűbb videómegosztó platformon – írja a DLX MEDIA sajtóközleményében. 

A top 20-as listán továbbra is csak zenék és gyerekdalok találhatók, de az edukatív tartalmak is egyre inkább törnek felfelé, és egyre több cég használja márkaépítésre is a hatalmas felhasználói bázissal rendelkező oldalt. 

A 2016-ban debütált Baby Shark-dal 2020 novemberében a legnézettebb videó lett a YouTube-on, 2022 januárjában pedig a világon elsőként lépte át a 10 milliárdos megtekintést. A legutóbbi mérföldkő óta még egy év sem telt el, de az alkotók most egy újabb sikert könyvelhettek el: a napokban már a 13 milliárdos nézettségi mutatót is áttörték.

A második helyen Luis Fonsi Despacitoja áll, melyet 8,3 milliárdan töltöttek le, míg a dobogó alsó fokát Johny Johny Yes Papa – LooLoo Kids című gyermekdala foglalja el 6,8 milliárdos megtekintéssel. A legjobbak listáján 2 előadó is van 2-2 dallal (Maroon 5, Ed Sheeran)

Új trend, hogy a videók megosztásának köszönhetően egyre gyorsabban érik el bizonyos tartalmak az egymilliárdos lejátszást. Adele Hello című számának a klipje rekordidő, mindössze 87 nap alatt tudta ezt a számot hozni.

A toplista megtekinthető dlxmedia.hu portálon lehet.