Magazin

Listán a legjobban kereső sorozatsztárok

2023.11.20. I 17:40
Minél népszerűbb egy sorozat, annál többet hoz a konyhára, és ebből bőven jut a szereplőknek is.

A hollywoodi filmeknél lehet, hogy a férfi színészek dominálnak, legalábbis ami a fizetéseket illeti. Ám a sorozatoknál ez már másképp van, idén két színésznő lett a legjobban kereső sorozatszínész, akik ugyanabban a műsorban szerepeltek – írta a VG.

Mint kiderült, Jennifer Aniston és Reese Witherspoon egyaránt kétmillió dollárt keresett epizódonként a 2019-ben debütált Apple TV Plus The Morning Show című műsorért, amely világszerte nagy siker volt. 

„A minket foglalkoztató stúdiók nem ostobák, ha beleegyeznek, hogy fizessenek nekünk, akkor okkal teszik. Valószínűleg sok ügyvédjük volt, és sok üzletember dönt a szám mellett, mert tudták, hogy ennél többet fognak keresni” – nyilatkozta a színésznő a The Hollywood Reporternek.

Az Európában kevésbé ismert Ray Romano-sorozat, a Szeretünk, Raymond 1996-tól 2005-ig az egyik legnépszerűbb vígjátéksorozat volt az Egyesült Államokban, amely a színész számára epizódonként 1,7 millió dollárt hozott. De a Galaxis őrzőivel és a Jurassic Worlddel sztárrá váló Chris Pratt is nagyot szakított tavaly, A végső lista minden egyes részéért 1,4 millió dollárt keresett, ugyanakkor tény, hogy a sorozat nem döntögette a nézettségi csúcsokat.
De az összeállításból az is kiderül, hogy 10-12 éve Charlie Sheen volt a legnépszerűbb sorozatszínész – ő 1,8 millió dollárt keresett részenként A két pasi és egy kicsi című komédiával. A sorozat fénykorában 14 millió nézőt vonzott a képernyők elé epizódonként, később a színész helyét Ashton Kutcher vette át, aki részenként 700 ezer dollárt kapott.

A Házi barkács című sorozat is inkább csak a tengerentúlon népszerű
, de pontosan emiatt Tim Allen meg is kérheti az árát: epizódonként 1,25 milliót kapott, még a kétezres évek előtt, ami őrületes összegnek számított akkoriban. Nemrég felvetődött a folytatás lehetősége, de egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni ennek kapcsán.

A Seinfeld (Jerry Seinfeld egymillió dollárt kapott érte epizódonként 1989 és 1998 között) mellett a másik legnépszerűbb sorozat a kilencvenes években a Jóbarátok volt, amelynek színészei annyira népszerűek voltak, hogy epizódonként egymillió dollárt kértek, és meg is kapták. Korábban arra is felkérték őket, jöjjenek össze egy különleges alkalomra, ezzel nagyban segítve az HBO Max elindulását, amelyért fejenként több mint kétmillió dollár volt a fizetsége a hat színésznek.