Magazin

Megy az idő! 57 éves a Házibuli Vic-je

2023.11.18. I 17:10
57 éves lett Sophie Marceau César-díjas francia színésznő és rendező.

Sophie Marceau 1980 februárjában nem igazán talált magának munkát a nyárra, ám édesanyjával, Simone Morissettel véletlenül találtak rá egy magazin hirdetésére, amely reklámokhoz keresett tiniket. Erre jelentkezett a fiatal Sophie Marceau, és a cég néhány fotót készített róla. Françoise Menidrey épp szereplőket keresett Claude Pinoteau Házibuli című filmjéhez.

Egy hónappal később be is hívták szereplőválogatásra, melyen édesapjával jelent meg. Az első válogatáson nagyon jól szerepelt, és a film rendezője, Claude Pinoteau biztos volt abban, hogy neki fogja adni a főszerepet. A forgatás július 17-én kezdődött, és be is fejeződött a nyári szünet végére. A Gaumont Film Company javaslatára Sophie ekkor változtatta meg nevét a Maupu-ről Marceau-ra.

Sopie Marceau később nemzetközi hírnevet szerzett A rettenthetetlen (1995), az Anna Karenina (1997) és A világ nem elég (1999) című filmekkel. A színésznő nem csak a színészkedéshez és a rendezéshez ért, hanem képzett csellóművész. A népszerű francia sztár ezt a tehetségét az 1999-es Kutyába se veszlek című romantikus vígjátékban is megmutatta.

A színésznőnek két gyermeke született, az első, Vincent 1995-ben, akinek az édesapja Andrzej Żulawski ismert lengyel rendező. A pár később szakított, és Sophie Marceau összejött Jim Lemley amerikai producerrel, akivel egy közös lányuk született 2002-ben, aki a Juliette nevet kapta.

Sophie Marceau az az ember, akin tényleg nem fog az idő. A színésznő még mindig gyönyörű, és a közösségi médiában gyakran posztol. Igazi stílusikon maradt, aki a világ minden táján inspirálja a nőket.