Zene

Markáns vélemény! Bereczki Zoltán szerint a gyrososnál szól 20 éve Azariah zenéje

2023.11.18. I 10:40
A 47 éves sztár szerint azért jó látnia, hogy a fiatal sztár megtölti az Arénát, mert megmutatja mindenkinek, hogy ezt a popzenével is el lehet érni. 

Amióta kiderült, hogy Azahriah jövő májusban három telt házas koncertre készül a Puskás Arénában, a magyar zenei világ tagjai azt fejtegetik, mi lehet a 21 éves srác titka. Bereczki Zoltán a Palikék Világa by Manna adásában azt mondta, a fanyalgók azért húzzák a szájuk, mert ők nem tudták ezt megcsinálni.

„Én meg azt szeretem látni, hogy valaki meg tudta csinálni” - mondta a színész-énekes. A 47 éves sztár szerint mindenki, aki popzenével foglalkozik, népszerű szeretne lenni, és azért jó látnia, hogy Azahriah megtölti az Arénát, mert megmutatja mindenkinek, hogy ezt a popzenével is el lehet érni. 

Úgy véli, lehet fejtegetni a siker okát, de az az adott életkorban, az adott stílusban, az adott embernél működik így, más esetében nem lenne önazonos. Palikékkal beszélgetve elmondta, szerinte miért: „Akkor lerántom Azariah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene húsz éve.”

- Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a kissrác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét, és elkezdesz rá egy arab halandzsát csinálni, pont ugyanez a zene szól a gyrososnál. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, a package, amit nem fogsz tudni mellé rakni, az az életérzés, amit ő hoz.

- Ha szétszeded darabjaira, nincs benne új, de mégis, olyan attitűddel csinálja… ő, valami olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed. Az eszközökben, amiket használ, semmi új nincs, viszont amit ebből összerakott, az valami egészen egyedi és zseniális.