Zene

Véleményszabadság! Koncz Zsuzsa szerint Azahriah lakodalmas rockot tol

2023.11.16. I 11:15
A Kossuth-díjas művész a 80-as években befutott Bugyi-fivérekkel vette egy kalap alá a közönség kedvencét.

Magánéleti, szakmai és társadalmi-politikai kérdéseket is kapott Koncz Zsuzsa énekesnő a Friderikusz-podcast műsorában. Elmondta azt is, hogy miért nem jött létre a Kovács Kati-Zalatnay Sarolta-Koncz Zsuzsa közös fellépés. Koncz megerősítette, kezdetben ő feküdt keresztbe a kezdeményezésnek, aztán "mindhárman rájöttünk, hogy annyira mást csinálunk, hogy ez nem tud egy kalap alá kerülni" - fogalmazott.

Ismered Krubyt, a Beton.hofit, Dzsúdlót, vagy Azahriaht? - érdeklődött Koncz véleménye iránt a magyar kortárs popzene kapcsán Friderikusz. Mindenkiről tudok - válaszolt röviden, ám hosszabban az arénákat megtöltő Azahriahról fejtette ki véleményét.

„Körülbelül egy évvel ezelőtt ismertem meg a zenéjét, hát igen, ez is valami, - gondoltam. Számomra Azahriah stílusa a 80-as években sikeres lakodalmas rockra emlékeztet, például a "Bugyi fivérek" zenéjére - használt értékelésében az akkoriban népszerű 3+2 együttesre utaló elnevezést az előadóművész. Azt is hozzátette, számára nagyon idegen, amikor a népzenét összekeverik az ilyen ritmusokkal.