Megemlékezés

Tragédia! A sikeres Netflix-sorozat, a Fauda egyik stábtagja is meghalt a Gázai övezetben

2023.11.14. I 10:10
Matan Meir fegyverhatástalanítás közben vesztette életét, halálát a főszereplő, a Doront alakító Lior Raz jelentette be.

Meghalt a Fauda című népszerű izraeli Netflix-sorozat – a film éppen az izraeliek és a palesztinok küzdelmét mutatja be – egyik stábtagja a Hamász elleni harcban Gáza északi részén – számolt be a sorozat egyik producere és főszereplője, a Doront játszó Lior Raz.

„Teljesen lesújtva közöljük, hogy meghalt a Fauda-család egy tagja Matan Meir, akit Gázában öltek meg egy támadásban. Matan a sorozat mind a négy évadának szerves része volt” – írta a színész.

A Fauda teljes forgatócsoportja részvétét fejezte ki az elhunyt Matan Meir családjának és szeretteinek. A férfi egyike volt azon hat izraeli katonának, akik egy aláaknázott mecset fegyvereinek hatástalanítása közben veszítette életét.

Matan Meir nem az első tagja volt a népszerű sorozat forgatócsoportjának, akinek köze volt az Izrael és a Hamász között zajló háborúhoz. Lior Raz korábban önkéntesként csatlakozott a Gázai övezet déli részén harcoló csapatokhoz, a produkció egy másik főszereplője, Idan Amedi tartalékos szolgálatra vonult be.