Magazin

Top5: a legtöbbet játszott filmek a magyar csatornákon

2023.11.13. I 17:40
Will Smithék kiütötték Bud Spencert és Terence Hillt, a Men in Black kerül legtöbbször a képernyőre.

Ha eddig valakinek nem esett volna le, bizony vannak olyan filmek, amelyeket tényleg az unalomig vetítik a televíziós csatornák. Most mindezt igencsak részletes statisztikával igazolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), azaz immár bizonyított tény, hogy a magyar tévécsatornákon mindig ugyanazok a filmek mennek.

Az NMHH éves médiapiaci jelentéséből például kiderül, hogy amióta elindultak itthon a kereskedelmi csatornák (1998), összesen 232 alkalommal ment le valahol a Men in Black (ez átlagban évi 9-10 alkalmat jelent).

Ezzel Will Smith és Tommy Lee Jones párosa talán kisebb meglepetésre az itthon abszolút uralkodónak számító Bud Spencer-Terence Hill duót is megelőzte a hazai ranglistán a legtöbbször leadott filmek rangsorában. 
A magyar csatornákon ronggyá játszott filmek élmezőnyében azért elég szoros a verseny, mert a Men in Black első részénél alig kevesebbszer ment le a Bűnvadászok és a Kincs, ami nincs. Így néz ki az elég kiegyensúlyozott toplista az összes lejátszással 25 éve alatt:

Men in Black – 232

Kincs, ami nincs – 231

Bűnvadászok – 230

És megint dühbe jövünk – 224

Men in Black – Sötét zsaruk 2. – 223