Szórakoztató műsor

Curtis: Egy igazi gengszter nem fog rappelni

2023.11.10. I 12:20
Széki Attila Curtis néven vált a magyar hiphop meghatározó alakjává. 

A focihoz fűződő szenvedélye gyerekkora óta tart, viszont egy komoly sérülés miatt abba kellett hagynia a profi sportot Curtisnek. Széki ennek a sérülésnek köszönheti rapzenei karrierjének kezdetét, hiszen a támogató csapattársai dobták össze az első lemezére a pénzt.

Rendszeresen feltűnik tévéműsorokban, például a The Voice zsűrijében és jövendőbeli küzdősportolóként a Sztárboxban is. Curtis szerint a kapcsolatai és múltja miatt önazonos tud lenni tőle a gengszterrap, magát pedig a műfaj méltó korai szószólójának tartja. Mint meséli, ez ritka, sok más rappernél érezni lehet, ha a zenei termék kamu.

„A magyar rapben sok az ilyen lufi, ami kipukkad. Én inkább azt mondanám, hogy szócsöve voltam ennek az egésznek. Sok mindent láttam vagy hallottam, közelebb voltam ehhez, mint a többi rapper, és így hitelesen tudtam közvetíteni. De az, hogy valaki gengszterekről rappel, az még nem gengszter. Egy igazi gengszter nem fog rappelni.”

Curtis most hétvégén ringbe száll a Sztárboxban, mégpedig Fecsó ellen. A felkészülés esetében sem tagadta meg önmagát a rapper, ugyanis amíg Fecsó apait-anyait belead, addig Curtis kevesebbet készül az összecsapásra és ezt nem is rejti véka alá.

Ma este sok minden másról is beszél a rapper az Összezárvában Hajdú Péternek. Curtis elárulta például, hogy heti 3-4 alkalommal is kábítószerhez nyúlt, erre majdnem a karrierje is ráment. Akkor Majkával való munkakapcsolata is megromlott, sokáig nem is zenéltek együtt, azonban ismét együtt lehetett őket látni, ám Curtis saját bevallása szerint ez a barátság már nem volt olyan, mint régen.