Zene

Az 5 legnagyobb koncert a rocktörténelemben

2023.11.10. I 17:40
Mostanában mondják, hogy a rockzene nem éppen az aranykorát éli. Azonban volt egy időszak mikor a legnagyobb bulikat a rockzenekarok csinálták. 
Ebben a cikkben, most ezeket a feledhetetlen koncerteket gyűjtöttük össze. Lehet nosztalgiázni egy kicsit, mivel vannak köztük klasszikusok, de van amelyik nem is volt olyan régen.

5. AC/DC - Donington (1991)

Az ausztrál rockbanda ezen koncertje bevéste magát a rocktörténelembe. Igaz nem ez volt minden idők legjobban látogatott koncertje de a maga közel 73 ezres tömege azért nem szégyellésre méltó. Angus Young egyszer csak kisétál a színpadra, a reflektor megvilágítja és belepenget a gitárjába...

4. Metallica - Rock Moscow (1991)

Az előző bulihoz hasonlóan itt sem rekordszámokat döntögetett a metál banda, de abban biztosak lehetünk, hogy erre a koncertre örökké fog emlékezni mindenki. Mind a 110 ezer ember.

3. Rammstein - Rock over Volga festival (2013)

Végeláthatatlan az embertömeg volt ezen a koncerten. A Rammstein hihetetlenül látványos show elemekkel kápráztatta el a bulira ellátogató 800.000 rajongóját.

2. Queen - Live Aid, London (1985)

Egy felejthetetlen koncert, egy felejthetetlen zenekartól, egy felejthetetlen emberrel az élén...Itt nem csak a kezek csaptak össze egyszerre, hanem a szívek is már egyszerre dobbantak.

1. Rolling Stones - Copacabana, Rio de Janeiro (2006)

Hát ki más lehetne az első, mint minden idők egyik legnagyobb rockzenekara, a Rolling Stones. Szinte hihetetlen, de 1.500.000 ember jött el a koncertre... Akik nagyon hátul álltak már semmit sem láttak az egészből csak a hangfalakon hallották a zenekar dalait.