Magazin

A sportvilág legdrágább válásai

2023.11.09. I 17:40
Sok millió dollár is lehet annak az ára, hogy visszakapja valaki a szabadságát.

Amikor az NFL-sztár hoppon marad

Megdöbbentette a sportrajongókat, hogy az amerikaifutball-bajnokság, az NFL egyik legnagyobb csillaga, a liga valaha volt legjobban fizetett játékosa, a 45 éves Tom Brady, valamint a brazil szupermodell, Gisele Bündchen 13 évnyi házasság után elválnak.

A két gyermeket nevelő sztárszülők több mint 300 millió dolláros vagyonnal rendelkeznek, vagyis bizonyára nagy összegekről megy majd a vita a válási procedúra során. Ezzel az összeggel viszont még messze nem a sportvilág legdrágább válását produkálják.

Az F1 mogul dollármilliárdos kudarca

A Formula-1 egykori teljhatalmú ura, a száguldó cirkuszt évtizedeken át irányító brit üzletember, Bernie Ecclestone elképesztő summát kellett, hogy kifizessen nejének, Slavica Radicnak, miután kimondták, hogy elválnak. 2009-ben, 23 év után ment tönkre a házasság, 1,2 milliárd amerikai dollárt ítélt meg a bíróság a feleségnek.

 

Botrányos válás volt Tiger Woodsé

Az egykor ünnepelt amerikai golfozóról, Tiger Woodsról kiderült, hogy rendszeresen megcsalta feleségét, Elin Nordegrent, amely után a válás elkerülhetetlen volt, s nem is ment simán. A botrányoktól hangos procedúra végén a korábbi svéd modell dörzsölhette tenyerét, hisz megszabadult a félrekacsingató férjétől, valamint kapott 710 millió amerikai dollárt. A házasság hat év után, 2010-ben zárult le.

 

A Monaco tulajdonosa 600 millió dollárt bukott a válásán

Az orosz üzletember, Dmitrij Ribolovljev a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Monaco tulajdonosa. Tavaly a Ferencváros ellenében csapata egyszer kikapott otthon, majd Budapesten elbukta a csoportelsőséget, de évekkel ezelőtt talán ennél is jobban fájhatott Ribolovljevnek, hogy felesége Jelena százmilliókkal hagyta el. 27 év után, 2014-ben mentek szét, a nő 600 millió dollárt vitt, persze volt férjének ennek sokszorosa pihen a bankszámláján.

 

Abramovics a feléből „megúszta”

Az angol Chelsea-ből top futballcsapatot építő orosz oligarcha, Roman Abramovics olcsóbban megúszta, mint kollégája. A londoni klubot a közelmúltban eladó üzletember 2007-ben 300 millió dollárról mondott le, miután kimondták a válását nejével, Irinával.

Jordan egyik legrosszabb dobása

Minden idők egyik legjobb amerikai kosárlabdázója, az NBA-csillag, Chicago Bulls-legenda Michael Jordan, amilyen jó volt a pályán, annyira nem boldogult a magánéletben. Feleségétől, Juanitától 17 év után 2006-ban vált el. A nő 168 millió amerikai dollárt kapott az üzleti életben is sikeres férjétől. Az összeg az inflációt is beleszámolva manapság olyan 216 millió dollár körül lenne.