Megemlékezés

Gyász! Eltemették Matthew Perryt

2023.11.06. I 09:05
Zártkörű temetésen elbúcsúztak Matthew Perrytől, azután, hogy az 54 éves színészt holtan találták Los Angeles-i otthonának pezsgőfürdőjében.

A Jóbarátok sztárjának búcsúztatóján természetesen a sorozat többi főszereplője – Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox és David Schwimmer – is megjelent, fekete ruhában. A Jóbarátokban Joeyt alakító Matt LeBlanc-t viszont nem látni az alábbi videón, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ő nem jelent meg a temetésen. Egy bámészkodó azt mondta a Daily Mailnek, hogy Aniston az elsők között érkezett a helyszínre.

A Forest Lawn temető egyébként a Warner Bros filmstúdiójával szemben található, nem messze attól a helyszíntől, ahol a Jóbarátok sorozatot 10 évadon át forgatták, és amely hollywoodi sztárok végső nyughelye – többek között Carrie Fisher, Bette Davis, Stan Laurel, Buster Keaton, az INXS frontembere, Michael Hutchence és Anne Heche is itt nyugszik. A színészt egy egyszerű, egyórás istentisztelet mellett helyezték örök nyugalomra.

Perry édesanyja, Suzanne Morrison végig zokogott a szertartás alatt, őt a színész mostohaapja, a Dateline újságírója, Keith Morrison próbálta vigasztalni, de a temetésen megjelent Matthew Perry édesapja, a 82 éves John Perry is.

Az istentisztelet Peter Gabriel Don’t Give Up című dalának feldolgozásával ért véget. Szem nem maradt szárazon, sok volt a könny és a nevetés is. Csak a közeli barátok és a család tartott beszédet – idéz a brit lap egy szemtanút.

Az istentisztelet után Perryt egy sötét fakoporsóban temették el, és a szűk körű szertartást követően feketébe öltözött gyászolók tömegei álldogáltak a templom előtt. Néhányan egymást ölelve próbálták vigasztalni a másikat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a későbbiekben lesz-e nyilvános búcsúztatója Matthey Perrynek.