Zene

Nem titok többé! Fia elárulta Zámbó Jimmy legféltettebb titkát

2023.11.04. I 10:40
Zámbó Krisztián olyan részleteket árult el az apjáról, amiről eddig nem tudtunk.

Már 22 éve annak, hogy nincs közöttünk Zámbó Jimmy. A családja érthető módon nehezen viselte a Halottak napját. Az énekes fia, Zámbó Krisztián most megnyílt, és egy eddig nem ismert történetet mesélt el az édesapjáról.

Zámbó Krisztián – aki nemrég a Nyerő Párosban is feltűnt, és többek között Jimmy dalaiból is előadott Curtiséknek – a Csepeli temetőben tette tiszteletét apja sírjánál, ahol a mai napig több százan látogatják meg Jimmyt. A Király családtagjai nehezen küzdenek meg az előadó hiányával, ám Krisztiánnak egy kedves, megható emlék segít a feldolgozásban. 

Jimmy halálát a gyermekei szerint azért is nehezebb elfogadni, mert nem természetes halállal halt meg, hanem egy hirtelen, és végzetes baleset vette el tőlük az édesapjukat. Jimmy legidősebb fia nem tagadja, hogy az énekes nem volt könnyű ember, ám próbált a gyermekeinek mindenben segíteni és jó apa lenni, ehhez fűződik Krisztián emléke is. 

Mivel a Király sokat volt távolt otthonától a fellépések miatt, ezért egy dalt írt a fiához Kisfiam címmel. Krisztián erről így írt egy Instagram-posztban.

„9 éves kisfiú voltam és édesapám megírta ezt a dalt azért, mert nagyon messze voltunk egymástól. Nem az öcsém énekelte, de neki is szólt ez a dal, azt mondta apu, hogy este 22:00 nézzek fel a csillagokra és abban az időben még ha messze is van tőlem, mondjam a csillagoknak, hogy jó éjszakát édes apucikám és abban a pillanatban Ő is azt mondta.. jó éjt Drága kisfiam” – elevenítette fel Krisztián.

Zámbó Krisztián már bizonyította az évek során, milyen féltve őrzi apja zenei örökségét: folytatta azt a munkát, amit a Király hagyott maga után, így neki is köszönhető, hogy a mai napig a fél ország tud idézni Jimmy legendás slágereiből. 

Krisztián nemcsak a saját életéről, hanem gyakran a gyerekkori emlékeiből is megoszt részleteket a rajongókkal. Régi fotókat, felvételeket mutat a nagyközönségnek, melyeket eddig csak a család szűk köre ismert.