Magazin

Titkos viszony! Egy fiatal fiúval jött össze Dobó Kata

2023.11.03. I 15:30
A szép színésznő elárulta, mi volt számára a legnehezebb ebben a szerepben.

Dobó Kata színésznő Dicső Dániel rendező színdarabjában Mrs. Robinsonst, egy elhanyagolt feleséget játszik, akinek titkos viszonya van egy fiatal fiúval. A darab az 1967-es Diploma előtt című film adaptációja a mai világra nézve. 

Modern feldolgozás, egy kicsit szabadabb értelemben. Dániel mindig is Katát akarta a szerepre, amivel a társulat is egyetértett, mivel mindenki egyet értett vele, hogy Mrs. Robinson csakis ő lehet.

Van az embernek egy megérzése, hogy valami vagy jó lesz vagy nem lesz jó. Amikor a Dani felhívott és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem együtt dolgozni vele, akkor először azt futott át az agyamon, hogy: "Hoppá, ugrottunk egy kategóriát korban",  de közben meg azt éreztem: "Jajj de jó, csináljuk" - nyilatkozta a Borsnak a színésznő.

Elmondta nagyon nagy kihívás volt számára a szerep. Félt, hogy nem tudja jól megformálni a karaktert, menni fog-e neki egyáltalán, meg van-e benne az a plusz, amit Mrs. Robinson kíván. Az elhanyagolt feleség ugyanis egy olyan karakter, akinek huszonévesen tönkrement az élete, miután teherbe esett.

A nem várt gyerek miatt abba kellett hagyni az egyetemet, és háziasszony lett belőle, amiben megkeseredett. A keserű mindennapok során pedig az alkoholban talált menedéket, majd a fiatal fiúban. Energiára van szüksége, azt érezze, hogy még él - jellemezte Kata Mrs.Robinsont. 

A rendező kiemelte, hogy ez egy általános érvényű történet lett. A nő helyzete mellett szeretőjének a kamaszkori belső világát, a felnövési folyamatát, és az azzal járó bonyodalmakat követhetik végig a nézők. Egy szenvedélyes, vad viszonyt nagy korkülönbséggel, amiben a lényeg az önismereti folyamat lesz. 

Kata elmondta, hogy talán az intim jelenetek voltak számára a legnehezebbek, de végül szépen egymásra találtak Mrs. Robinsonnal. Nagyon örülök, hogy megtalált engem ez a szerep. Nagyon sokat kaptam tőle  - zárta gondolatait.