Életmód

Elképesztő fogyás! 10 kilót dobott le Peter Srámek

2023.11.03. I 09:05
Az énekessel, ahogy ő fogalmaz, mostanában elszaladt a ló, a rengeteg fellépés és buli, az ezzel járó alkoholfogyasztás és rendszertelen étkezés komoly nyomokat hagyott rajta. 

A szlovák énekest még 2014-ben ismerhette meg az ország, a TV2 Rising Star című tehetségkutatójában, akkor még nem igazán beszélt magyarul, de azóta már teljesen elsajátította a nyelvet, és itt is él és énekel magyar nyelven. Az elmúlt években egyre sikeresebbé vált, komoly szakmai elismerést is kapott nemrég, azonban valami beárnyékolta az örömét.

„Amikor megkaptam a Fonogram-díjat, nagyon boldog voltam. Ám amikor visszanéztem a képeket rájöttem, hogy nem csak az életem volt kerek, hanem én is. Ez, őszintén szólva nem tetszett, pláne, hogy nem csak nekem tűnt fel. Sajnos sok negatív visszajelzést kaptam, volt olyan, hogy a rajongók úgy fogadtak a fellépéseken, „na, látszik, hogy jól élsz". 

Az édesanyám és a menedzserem is rám szólt, de nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy ez még nem vészes. Aztán előbb-utóbb beismertem, hogy baj van, 30 évesen nem szabad így kinézni, mert mi lesz 20 év múlva, ha így folytatom" - kezdte Srámek, aki ma már hálás a kritikusainak, mert így erőt merített ahhoz, hogy változtasson.

„Sosem voltam több 75-77-kilónál, aztán egyszer csak kicsik lettek a zakók, a polók és a nadrágok. Ekkor már 85 kiló voltam. Rengeteget buliztam, teljesen rendszertelenül ettem, sok polgármesterrel és vendéglátóval koccintottam. A két végén égettem a gyertyát" - magyarázta Peter Srámek, aki azt is elárulta, hogy mi segített neki a fogyásban.

„Találtam egy módszert, aminek köszönhetően nem is kell sanyargatni vagy visszafogni magam" - mondta az énekes, aki egy gyógynövényalapú készítmény segítségével tartja kordában az étvágyát.

"Ez azért is jó nekem, mert nagyon édesszájú vagyok, a dobostortának vagy a Rákóczi- túrósnak nem tudok ellenállni. A kúrában lévő indiai csalán segített abban, hogy az anyagcserém is felpörögjön, gyakorlatilag újraprogramozott engem, így már nem raktároz el a szervezetem minden szükségtelen anyagot, sőt a fogyókúrák mellékhatását az ingerlékenységet is kiiktatja. Sokkal kisebb adagokkal is jól lakom, ha egy hosszú nap végén megállunk egy étteremben, a vacsora felénél többet nem tudok már megenni" - mondta a változásról Srámek.