Zene

Drámai bejelentés! "Öngyilkos akartam lenni"

2023.11.03. I 14:25
Deák Bill Gyula most, 75 évesen azt mondja, még legalább öt, de akár tíz évig is szeretne színpadon állni.

Döbbenetes szakmai és magánéleti titkokat árult el „a magyar blueskirály” életút interjújában. Deák Bill Gyula elképesztő mélységeket járt be: fiatalon véget akart vetni az életének. Most, 75 évesen viszont azt mondja, még legalább öt, de akár tíz évig is szeretne színpadon állni.

"Négyen voltunk testvérek, három fiú és egy lány, a Külső Jászberényi úron laktunk, a dzsungelben, az volt a hely a neve. Egy ötször ötös szobában laktunk hatan a szüleimmel, bent fürödtünk egy lavórban és a folyosó végén volt a WC, oda kellett kijárni" – emlékezett vissza gyerekkorára a Blikknek adott interjúban Bill kapitány, akinek nemcsak a nélkülözéssel kellett fiatalon megküzdenie. 

Majdnem az életét is eldobta magától: "Soha nem akartam énekelni, focista akartam lenni, nagyon jól fociztam 10 évesen, az MTK-ban. Aztán 11 éves koromban egy orvosi műhiba miatt elvesztettem a lábam. Emlékszem, a műtét után felébredtem, felhajtottam a takarót, akkor láttam, hogy nincs bal lábam, tiszta véres volt a csonk. Rosszul is lettem és megijedtem, borzalmas volt" – idézte fel a drámai pillanatokat Deák Bill Gyula.

"Öngyilkos akartam lenni, bevettem gyógyszereket, de nem sikerült, hála istennek. Nagyon nagy törés volt az életemben" - folytatta az énekes, aki óriási hátránynak éli meg, hogy fél lábbal kellett leélnie az életét. A keserűségtől egyedül a közönség szeretete, az elismerések, a díjak, a sikerei óvták meg.