Magazin

Dívavita! Hernádi Judit: „Ha maradok a Vígben, vagy én megyek, vagy Eszenyi Enikő!”

2023.11.02. I 18:45
A két remek színésznő kapcsolata sosem volt felhőtlen.

Hernádi Judit, aki korábban a Vígszínházhoz kötődött, a '90-es években az elsők között választotta a szabadúszó életstílust, ami kissé távolabb sodorta őt a teátrumtól. Azonban figyelemmel kísérte az eseményeket a színházban, és nem mindig volt felhőtlen a viszonya Eszenyihez – írta a Blikk.

Eszenyi Enikő igazgatási, irányítási stílusát és döntéseit többen is kritizálták, ez vezetett távozásához a Vígszínház éléről. Azóta azonban a szakma ismét elismeri munkásságát, a Dancing with the Stars műsorban is részt vett, és életműdíjjal tüntették ki a Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

Hernádi Judit egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ha ő marad a Vígszínházban, akkor az egyiküknek mennie kellett volna. Ezzel arra utalt, hogy a kettejük közötti kapcsolat már akkor sem volt problémamentes. Hernádi most egy beszélgetés során elárulta, hogy korábban milyen ötlete volt a rendező kordában tartására.

„Voltam a Vígszínház tájékán azokban az időkben. Részese nem voltam, de tapasztaltam, hogy kiszámíthatatlan nőről van szó. Kiszámíthatatlan gesztusai vannak, és nagyon erős a lénye. Mint művész, nem lehet kétségbe vonni. Jól rendez, jól játszik. Nem lehet összekavarni a dolgokat. Volt nekem akkor egy ötletem, amire azt mondták akkor, hogy nem jó.

Azt mondtam, hogy tegyenek mellé egy erkölcsi figyelőt, amit az ő fizetéséből finanszíroznak, aki végig ott van mellette. Mindenki megnyugodhatott volna” - mondta a színésznő, de aztán végül elvetették az ötletet.