Megemlékezés

7 tény Matthew Perry-ről, amit csak kevesen tudnak

2023.10.31. I 17:40
A Jóbarátok ikonikus színészének tragikus halála sokkolta rajongóit a hétvégén.

Mathew Perry-re holtan találtak rá az otthonában lévő jakuzziban. Összegyűjtünk az acnews.hu segítségével hét kedves és érdekes információt a színészről, amelyekről valószínűleg most hall majd először a kedves olvasó.

1. Hiányzott az egyik ujja. A figyelmes nézők észrevehettek egy apró hibát a színész jobb kezén. Matthew középső ujja ugyanis egy kellemetlen incidens következtében deformálódott. A baleset még óvodás korában történt, miután a nagyapja véletlenül rácsukta az autó ajtaját a kezére. Az orvosok pedig sajnos nem tudták megmenteni az egész ujját. Ez azonban semmiképpen sem akadályozta meg Matthew-t abban, hogy felkerüljön korunk legszexibb színészeinek listájára.

 

2. Titokban megőrült Jennifer Anistonért. A két színész már pár évvel a Jóbarátok forgatása előtt is találkozott. Perry, saját bevallása szerint azonnal elvesztette a fejét, amikor meglátta Anistont. Amikor mindketten szerepet kaptak a Jóbarátokban, Perrynek esélye lett volna meghódítani a színésznőt. 

Azonban híresen gátlásos volt a nőkkel kapcsolatban, ezért soha nem tette meg az első lépést. Egyszer a következőket mondta: „Azt hiszem, mindenki tudott az érzéseimről, bár mindig is titkoltam azokat. Amikor Jennifer hozzáment Pitthez, azt gondoltam: hát, úgysem volt esélyem”.

 

3. Szakított Julia Robertsszel, mert úgy vélte, hogy nem méltó hozzá. A színész a 90-es évek közepén találkozott az akkori szupersztárral, Julia Robertsszel, akinek már megjelent a mozikban a Pretty Woman című filmje. A pár hihetetlenül szerelmes volt egymásba, Perry bemutatta őt a családjának is és azon gondolkodott, hogy megkéri a színésznő kezét. 

Ehelyett azonban szakítottak, a színésznek köszönhetően. Perry akkor így nyilatkozott: „Együtt lenni Juliával, ez túl sok volt nekem. Mindig arra gondoltam, hogy el akar majd hagyni. Miért is kellene elviselnie engem? Nem voltam elég jó neki”.

 

4. Mesterien forgatta a teniszütőt. Matthew gyerekkorában Kanadába költözött az édesanyjával. A nő ugyanis remek állást kapott az ország kormányzati köreiben. A színész mindig szívesen emlékezett vissza a Kanadában töltött évekre. Szerinte ott sokkal nyugodtabb volt, mint Los Angelesben. 

Kanadában kezdett el érdeklődni a tenisz iránt, sőt, országos harmadik helyezett is volt. Azonban Perry úgy döntött, hogy a filmezés közelebb áll hozzá, mint a sport, ezért abbahagyta az edzést, hogy minden erejével a színjátszásra koncentrálhasson. Vicces tény, hogy Matthew a Beverly Hills 90210 című sorozatban egy teniszezőt alakított.

 

5. A színész volt az egyetlen a Jóbarátok szereplői közül, akit mindig tárt karokkal fogadtak a sorozat írói és producerei. A sorozat rendezője szerint Matthew órákat volt képes eltölteni velük a dialógusok és a történetvezetés megvitatásával. A színész különösen jó volt abban, hogy vicceket illesszen a párbeszédekbe. Chandler Bing szövegeinek nagy részét maga Perry találta ki. Egyébként a karaktert is nagy mértékben róla mintázták.

 

6. Szoros kapcsolatban állt Gwyneth Paltrow-val. Maga a színésznő is elismerte, hogy kapcsolatuk messze nem csak baráti volt. A sztárok még azelőtt ismerkedtek meg, hogy Perry hihetetlenül híressé vált volna. Gwyneth elmondása szerint 1993-ban, egy színházi fesztiválon találkozott vele. 

Ezt követően szinte az egész nyarat együtt töltötték. A sztár elmondása szerint nem csak úsztak és söröztek egy helyi bárban, hanem hosszan csókolóztak egy mezőn, a magas fűben, ahol senki sem vehette észre őket.

 

7. Otthonában nyitott elvonót drogfüggők számára. A színész maga is régóta küzdött a függőséggel, így tökéletesen megértette a hasonló helyzetbe került embereket. Perry először 1997-ben ment rehabilitációra, ahol alig egy hónapot töltött. Másodszor 2001-ben ment ugyanoda, hogy befejezze a kezelést. 

Ez idő alatt Matthew többször is komolyan lefogyott, amivel aggodalmat okozott a szeretteinek. Utoljára 2011-ben volt kezelésen, de bevallotta, hagy leginkább csak egy olyan helyet keresett, ahova elvonulhatott a nyilvánosság elől. Perry 2013-ban otthonában nyitott egy központot, ahol szenvedélybetegeket gyógyítottak. 

A terület egyik ismert szakembere sietett a színész segítségére. A központ nagyjából két évig működött, majd problémák adódtak a finanszírozással. Perry kénytelen volt bezárni a központot és eladni házat.