Magazin

Top színészek top otthonai

2023.10.27. I 17:40
Elképesztő luxusban élnek a hollywoodi sztárok: itt a legdrágább ingatlanok listája.

Elkészült a hollywoodi sztárok luxusotthonainak listája. A legjobbak közé került ingatlanok minden képzeletet fölülmúlnak. Nem csoda, hogy a legolcsóbb is 5,6 millió dollárba, vagyis több, mint 2 milliárd forintba kerül!

A listán szereplő ingatlanokban a leghíresebb sztárok élnek, így nem meglepő módon Kim Kardashian malibui sziklákra épült villája, Sandra Bullock avokádófarmja vagy Justin Bieber hawaii vízesésre néző kedvenc nyaralója is bekerült a legjobbak közé.

Kim Kardashian: álomvilla Malibun

A tavalyi év legizgalmasabb ingatlan adásvételügylete kétségtelenül  Kim Kardashian-hez köthető, a reality-sztár 70,4 millió dollárt adott Cindy Crawford szupermodell egykori malibui otthonáért. A kétszintes, mediterrán stílusú ingatlan alapterülete 7.450 nm, és 3,2 hektáros, gyönyörűen parkosított terület tartozik hozzá. Kim új otthonának elegáns és tágas fő emeletén hatalmas amerikai konyha található, melyhez szervesen kapcsolódik a nappali. 

A padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtók felől lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánpartra. A hatás csak fokozódik, ha kilépünk a híresség teraszára, egyszerűen mesés lehet innen élvezni a naplementét, mely Malibun az egyik legfőbb látványosságként ismert. Az épülettől privát ösvény vezet le a fehér homokos El Sol Beachre: a titkos strand előnye, hogy csak a környező házak lakói számára érhető el.

 

Mark Wahlberg: luxus sportpalota vízeséssel, barlanggal

A Mark Wahlberg, Oscar-díjra jelölt színész tulajdonában lévő Beverly Hills-i ház szintén tavaly került ki a piacra 28,5 millió dolláros listaárral. Az ingatlan egyik kuriózuma, hogy a Törtetők című amerikai sorozat forgatási helyszíne is volt. A híresség otthona (13.000 négyzetméter) egy 1,7 hektáros birtokon terül el. Az épülethez tartozik egy 1.000 négyzetméteres terasz, ahonnan mesébe illő panoráma nyílik. A birtokon citrusfák, több teljes méretű sportpálya, golfpálya, vízesésekkel körbevett medence, de még barlang is található. 

Az öt hálószobával és hat fürdőszobával rendelkező főépület üvegfalain keresztül szinte dől be a fény, így a villát reggeltől estig napsütés ragyogja be. A komplexum egy 3.000 négyzetméteres különálló fitness épülettel is rendelkezik, melyben két szinten, több különböző helységben adott a sportolási lehetőség, komoly felszerelésekkel és gépekkel. Csak úgy mellesleg egy szabványszerű boxringet is elhelyeztek odabent.

 

Justin Bieber: ahol a dzsungel és az óceán összeér

Justin Bieber egyik kedvenc nyaralóhelye Hawaii. A világhírű énekes minden évben ellátogat a Waterfalling Estate nevezetű villába, ahonnan egy 240 méteres természetes vízesésre nyílik fantasztikus kilátás. Maga a villa egy meseszép nyolc hektáros birtokon épült: épp itt találkozik a Hawaii dzsungel az óceánnal és a Hamakua partvonallal. A pletykák szerint Bieber 10.000 dollárt fizet a villáért éjszakánként.  A luxusnyaraló öt hálószobával, tíz fürdőszobával és a harmadik emeleten két elnöki lakosztállyal rendelkezik. 

A földszinten két vendéglakosztály, egy játékterem, médiarészleg, két pezsgőfürdő, szauna, szabadtéri konyha és étkező található. A Waterfalling Estate több nagy nézettségű amerikai valóságshow helyszíne volt már, itt forgatták a Love Island és az Ex on the Beach egy-egy évadját. Amit még érdemes megemlíteni: a birtok luxus színvonalú golfpályával és egy vízi élményközponttal rendelkezik sok csúszdával – bennfentesek szerint innen nyílik a legszebb panoráma az óceánra egész Hawaii-on. A Waterfalling Estate-et nemrég 9,95 millió dollárért jegyezték be.

 

Steve McQueen: óceán fölött lebegő csoda

Steve McQueen a világ egyik legjobban fizetett színésze volt az 1970-es években, a menők megtestesítője. Nemcsak a filmjeiben – köztük a Thomas Crown-ügyben és a Nagy szökésben- alakított nagyot, a magánélete is sikeres. Feleségével Ali MacGraw-val néhány évig Steve Malibu Beach-i otthonában éltek az 1970-es években, amelyet mára teljesen felújítottak, és nemrégiben 16,995 millió dollárért hirdettek meg eladásra A híresség Kaliforniában található, négy hálószobás otthona több, mint 4.300 négyzetméteres. 

Hatalmas tolóajtók nyitják az első emeletet, ami olyan érzés, mintha az óceán fölött lebegne. Dél-Kalifornia legjobb kilátása nyílik innen a Broad Beachtől a Point Dume-ig. A házat 2020-ban Steve fia, Chad eladta Ammar Malik dalszerzőnek 8,35 millió dollárért, aki milliókat költött arra, hogy az ingatlant egy régi tengerparti otthonból Malibu egyik legmodernebb, legjobban felszerelt villájává alakítsa.

 

Sandra Bullock: lélegzetelállító avokádófarm San Diegoban

Sandra Bullock vagyonának nagy részét ingatlanvállalkozásokba fektette be: vásárolt és adott el lakásokat Los Angelesben, New Yorkban, Austinban és Georgiában. A színésznő 2022-ben 6 millió dollárért jegyezte be lenyűgöző, 91 hektáros San Diego-i otthonát és avokádófarmját. A teljesen felújított, kortárs elemekkel vegyített rusztikus otthont magasgerendás mennyezet és ragyogóan fehér alapszín jellemzi. 

Tágas tereit szinte mindig nyitott, elegáns francia ajtók kötik össze, egyúttal kellemes légáramlást és természetes fényt biztosítanak a helyiségeknek. Az főépület harmóniája egész egyszerűen lenyűgöző: vályog kandallóval, tágas nappalival, pezsgőfürdővel, gőzzuhannyal és közvetlen kijárással a medencéhez álmodta meg tervezője. A birtokon több száz olajfa, avokádó és citrusfa, egy gyönyörű hacienda, egy különálló vendégház és több egységből álló buja virágos kert található. A híresség birtoka néhány hónap alatt 5,6 millió dollárért kelt el.