Szórakoztató műsor

Héder Barna közel 10 kilót adott le a Sztárbox kedvéért

2023.10.26. I 09:10
A népszerű televíziós elárulta, miért tér vissza egy évtized után az RTL képernyőjére.

Október 29-én indul az RTL Sztárbox című műsora, amelynek műsorvezetői Csobot Adél, Héder Barna és Szujó Zoltán lesznek, az összecsapások szakmai részéért pedig Kovács Kokó István felel majd. A régi formátumhoz képest az újítás, hogy kiesés rendszerben vívnak meg egymással a sztárok: a férfiak 4×2 perces menetekben, a nők pedig 4×1,5 perces menetekben.

A 61 éves Héder Barna egy évtizede nem szerepelt már az RTL-en, azóta pedig alaposan megváltozott. A műsorvezető hosszú évekkel ezelőtt, 2003-2011 között dolgozott az akkor még RTL Klubnál sportszerkesztőként. Az ő javaslatára kezdték el közvetíteni Erdei Zsolt ökölvívó címmérkőzéseit, a 2004-es Formula–1-es amerikai nagydíjat pedig nem csúsztatva, hanem élőben sugározták.

A tévés elárulta, mennyire hiányzott neki a szereplés és a műsorvezetés:

– Én a képernyőért soha nem haltam meg. Nagyon szeretem, élvezem, egy adrenalinfröccs – különösen az élő műsorok –, de mindig nagyon szerettem a háttérben dolgozni, megteremteni a körülményeket ahhoz, hogy egy jó produkció létrejöhessen. Így azt mondom, hiányozni nem hiányzott, de bármikor, amikor a lehetőség szembejött a pályafutásom során, azzal nagy örömmel éltem – vallotta be őszintén.

– Nekem egy valami nagyon hiányzott: egy RTL-es, nagy produkció. Az soha nem volt. Nagy produkció volt korábban, más televíziós csatornáknál,de egy RTL-es, profin felépített, főműsoridős, nagy produkció az én életemben még nem volt soha.Éppen ezért a Sztárboxot nagyon kíváncsian várom! – lelkesedett Barna, aki nem is gondolkozott azon, elvállalja-e a felkérést.

Bár Héder nem húz kesztyűt és nem száll ringbe, elbüszkélkedett azzal, hogy kilenc kilót sikerült leadnia. A Feminának elmondta, minek köszönhető az új külső.

– Kicsit olyan vagyok, mint a profi bokszolók: két megmérettetés között elengedik magukat, de amikor a súlyt hozni kell, akkor hozzák. Úgy gondoltam, ha ismét képernyőn leszek, pláne egy olyan műsorban, ahol a versenyzők mindent megtesznek azért, hogy megfelelő kondícióban legyenek, az a minimum, hogy ezt én is megteszem – fejtette ki, azután kitért arra is, hogyan érte el mindezt.

– Evezéssel kezdtem, aztán – azért is, hogy átéljem egy kicsit azt, amit a ringbe lépő sztárok – elkezdtem bokszolni Kótai Misinél a Fradiban. Kőkemény iskolákat kapok tőle és Bedák Palitól. Ha nem védem magam rendesen, repül a maflás. Nagyon izgalmas ezt megtapasztalni – fűzte hozzá.