Szórakoztató műsor

Erdei Zsolt százmilliót kapott a legjobban fizetett címvédéséért

2023.10.25. I 12:27
A volt ökölvívó otthonát elnézve megértjük, miért tölt itt rengeteg időt a sportoló. Az álomház és kert akár egy képeslapon is tökéletesen festene.

2007-ben kezdett bele az építkezésbe az ökölvívó, a Fóton található hatalmas telek mára már teljesen a szívéhez nőtt. Erdei Zsolt nem sokszor szerepel a nyilvánosság előtt, magánéletét is igyekszik megóvni a reflektorfénytől. A Mokkával kivételt tett, és megmutatta az otthonát.

Erdei Zsolt hobbija a kertészkedés, nagy lelkesedéssel és odaadással gondozza és ápolja a kertjét, amely tele van régi emlékekkel és nosztalgiával. „Van, hogy meghagyok ilyen kis szigeteket a kertemben. Nálam egy kicsit vadregényes az egész környezet, rengeteg vadvirágom van. Szeretem, amikor pompázik a kertem. Van itt szilva, cseresznye, barack és mindenféle örökzöld növény” – mesélte az egykori bunyós.

A kertje egyik legnagyobb éke az a többméteres szilfa, amelyet még az édesanyjától kapott, így ezt nagy becsben tartja.

- Én ültettem itt ezt a rengeteg fát, a vadgesztenyétől kezdve a szelídgesztenyéig. Csomó olyan dolgom van a kertemben, amihez temérdek történet is fűződik, van egy szilfám is, amit édesanyámtól kaptam például.

A többszintes ház és a tágas, zöld kert tipikusan az a kis oázis, ahová az ember bármikor elmenekülhet a nehézségek elől.

- Ezek mind nagyon kedvesek a szívemnek. Amikor az élet nehézségeket tesz az ember elé, akkor ebbe a kertbe lehet menekülni, ami nagyon jó érzés számomra.

A sportoló imádja látni, hogy a gyümölcsösei és az egzotikus növényei milyen szépen nőnek az évek során. Ez ad számára erőt, és egyfajta kiutat is jelent a szürke hétköznapokból.

Erdei Zsolt is eltöltött Hajdú Péterrel összezárva egy napot – ezt láthatják ma este a Life TV-n a nézők – és a magánélete mellett, természetesen a karrierje sem maradt ki a beszélgetésből. Hajdú már az elején rákérdezett, hogy melyik meccs volt az, amivel az ökölvívó a letöbb pénzt kereste.

Talán a 10. címvédő világbajnoki mérkőzésem volt. Ez 2007-ben lehetett. Az a baj, hogy ezt nehéz kiszámolni, mert a meccspénzem az 730 ezer euró volt, viszont abból lejött egy menedzseri jutalék, plusz abból adózni kellett – mondta Erdei Zsolt.

Erdei azt is kiemelte, hogy ekkor már sok minden állt mögötte és ez a nagyjából 100 millió forintos összeg volt a maximum, ehhez képest az első világbajnoki meccsén „mindössze” 7-8 milliót kapott.