Magazin

Magyar szakember segíti Angelina Jolie-t

2023.10.23. I 10:52
Már Budapesten van az itt forgató világsztár, akinek most is a II. kerültben béreltek egy házat.

Az Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő a következő hónapokat a magyar fővárosban tölti, ugyanis a jövő héttől megkezdi a világhírű, görög származású operaénekes-nő, Maria Callas utolsó éveiről szóló film hazánkba tervezett forgatását.

A Blikk információi szerint ráadásul nem csak a forgatási helyszín és a kiszolgáló személyzet lesz magyar, ahogy az a nemzetközi nagy produkcióknál lenni szokott, de a hollywoodi sztárt a szerepének színpadi részére is magyar szakemberek készítik fel.

– Több tanárral dolgozik, az egyikük egy nagyon elismert magyar opera-szaktekintély, aki segít neki abban, hogy azokat a jeleneteket, amelyek Callas színpadi életét mutatják be, Angelina Jolie a lehető leghitelesebben játszhassa el. A színésznőnek, amellett, hogy alapvetően profi, fontos, hogy a legapróbb nüanszok se legyen megkérdőjelezhetőek, ehhez pedig szüksége van egy olyan szakemberre, aki az opera világában otthonosan mozog – árulta el egy informátor.

Hozzátette: a világsztár többnyire az egyik nagy filmstúdió területén forgat majd, aminek az oka, hogy Callas az élete utolsó éveit egy párizsi bérházban, a nyilvánosság elől szinte teljesen elbújva, a szobalánya és az inasa társaságában töltötte, és ugyan a halála oka hivatalosan szívinfarktus volt, sokak szerint a magány miatt öngyilkos lett.

A következő hónapokat azonban Budapesten tölti, így – ismerve őt – nem kell meglepődni, ha Budapest valamely pontján találkozunk vele.

– Amellett, hogy egy-két napot forgat majd az Operaházban is, magánemberként is összefuthatunk vele a belvárosban vagy a kiemelt látványosságoknál. Angelina Jolie szereti felfedezni azokat a helyeket, ahol dolgozik, és ugyan 13 éve elég sok időt töltött itt, szerette a magyar fővárost, így biztosan ismét elindul felfedező útra. Ráadásul a vele lévő gyerekei most már nagyok, így teljesen más minőségben lehet megismerkedni a várossal – magyarázta egy bennfentes, aki úgy tudja, a világsztárnak most is a II. kerültben béreltek egy házat, amelyben elzárva a nyilvánosság elől töltődhet esténként és a forgatások szüneteiben.