Szórakoztató műsor

Végleg felhagyott a zenéléssel Császár Előd

2023.10.20. I 12:08
Jelenleg a macskás képeiből él meg.

Császár Előd még a ’90-es években lett a magyar popzene egy kikerülhetetlen alakja, amikor az FLM nevű banda tagjaként berobbant a köztudatba. Karrierje azonban nem tartott sokáig: autóbalesetet szenvedett, ahol meghalt egy 25 éves rendőr. A zenész végül felfüggesztett börtönbüntetéssel és 100 ezer forintos bírsággal megúszta.

Évekkel később Shane 54 néven tért vissza a szakmába lemezlovasként, amivel nemzetközi sikereket is elért. A pandémia viszont újabb pofont adott a karrierjének. Végül a lezárások alatt fordult a képzőművészet irányába és kezdett el macskás képeket készíteni. Mostanra pedig ez vált a fő bevételi forrásává.

Őszinte leszek, ha valaki egy pár évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy festeni fogok, kinevetem. Most azonban többnyire ebből élek – mondta el a Blikknek Előd, hozzátéve, hogy először a mesterséges intelligenciával kezdett el kísérletezni. Ekkor még ahogyan fogalmazott kalandban ugyanis még szerepet játszott a zene is.

Van ugyanis egy zenei projektem, ehhez készítettem először cicákat ábrázoló promó festményeket, amelyek olyan kirobbanó sikert arattak, hogy azóta is csak kapkodom a fejem – mesélte.

Ma este ő lesz összezárva Hajdú Péterrel. Császár Előd egy Darth Vader tetoválással, és sok új élménnyel távozik a műsorból. A házigazda ugyan régóta ismeri őt, de nemcsak vicces játékokkal, hanem eddig fel nem tett kérdésekkel is készült a közösen eltöltött 24 órájukra. Előd teljes őszinteséggel beszélt elképesztő szakmai sikereiről, sorsfordító tragédiájáról, válásáról, jelenlegi párkapcsolatáról és gyerekkori traumáiról is.