Megemlékezés

Elhunyt a Rocky sztárja

2023.10.20. I 09:04
Sylvester Stallone megható sorokkal búcsúzott a Paulie-t alakító Burt Youngtól.

Burt Young, akit a legtöbben a Rocky-filmek Paulie Penninójaként ismerhetnek, október 8-án hunyt el, adta hírül a ma hajnali órákban a New York Times. Miután a szomorú hírt a nyilvánosságra hozták, Sylvester Stallone rögtön elbúcsúzott jó barátjától és kollégájától az Instagramon.

Egy közös fotójukat posztolta, ami a Rocky első részének egyik jelenetképe, és az alábbi megható sorokat írta hozzá: "Az én drága barátomnak, Burt Youngnak, hihetetlen ember és művész voltál, én és az egész világ hiányolni fog téged... nyugodj békében!"

A színész Los Angelesben hunyt el, 83 éves volt, lánya, Anne Morea Steingieser erősítette meg halálának hírét az amerikai lapnak. Azt nem árulta el, mi okozta apja halálát.

Burt Young akkor vált ismertté igazán, amikor az 1976-ban debütáló Rockyban eljátszotta Paulie Penninót, a címszereplő sógorát és legjobb barátját. Alakításáért még Oscar-díjra is jelölték. Sylvester Stallone, Stu Nahan és Tony Burton mellett ő volt a negyedik színész, aki az összes Rocky-filmben szerepelt.

Ezenkívül olyan alkotásokban szerepelt, mint a Volt egyszer egy Amerika, a Konvoj, a Hóbortos hajóút, A Maharadzsa lánya vagy A Keresztapus.

A festés és az írás is közel állt a szívéhez, két színházi darabot írt, az SOS-t és a A Letter to Alicia and the New York City Government from a Man With a Bullet in His Headet, illetve a 2006-os Rocky Balboa egyik jelenetében még a saját festményei is feltűntek. Felesége, Gloria 1974-ben hunyt el, nem nősült újra. Egy lányuk született.