Zene

Kiderült Azahriah megdöbbentő titka

2023.10.19. I 16:10
Saját tanára és igazgatója akadályozta a pályafutását.

A különc fiú már gyerekkora óta tudta, hogy a zene érdekli leginkább. Gyerekkora óta gitározik, dalszövegírással és hangkeveréssel 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni, saját dalait 2019-ben kezdte el nyilvánosságra hozni, ekkor választotta magának az Azahriah művésznevet, mely vallási, héber eredetű név és azt jelenti, hogy megsegít az Úr.

Baukó Attila tinédzserként egy meg nem értett művészlélek volt, akinek sok problémája adódott a magánéletében abból, hogy előadói ambíciói voltak. Még az iskolából is kirúgták, elmondása szerint azért, mert nem tetszett az osztályfőnökének és az igazgatónak, hogy YouTube-csatornát indított, mert az állítólag rossz fényt vetett az intézményre.

Mivel jó tanuló volt, ezért nem tudták azonnal eltávolítani, de világosan az értésére adták, hogy jobb, ha magától vált iskolát, mielőtt elfajulna a helyzet. A fiatal énekest ez inkább motiválta, sosem adta fel a zenei karrier iránti vágyát, így érte el mostanra, hogy ő az egyik legnépszerűbb hazai előadó, aki háromszor is megtölti a Puskás Arénát jövő tavasszal, amire eddig még nem volt példa.