Magazin

Furcsa dolgot tenne Jákob Zoltán azért, hogy ne kelljen megöregednie

2023.10.19. I 09:00
A TV2 Nagy Ő című műsorának főszereplője a mesterséges intelligencia segítségével megfiatalítaná magát.

Jákob Zoltán azt mondta a HOT! Magazinnak, nagyon boldog gyerekkora volt. Akkor még nem ismertem a világot, amiben most élek. Egy szűk közösségben éltem egy pici zsákfaluban, ahol nagyon kevés emberrel találkoztam. Az édesanyámmal töltött idő volt számomra a boldog idő; apukám mindig úton volt és dolgozott, a bátyám pedig akkoriban már felköltözött Budapestre. 

Ahogy nőttem fel, úgy tűnt el bennem ez a fajta felhőtlen boldogság az elvárások és a megfelelések miatt. Mostanában tért vissza, most vagyok olyan boldog, mint gyerekkoromban" – mondta a Nagy Ő főszereplője, aki arról is beszélt, neki is van megfelelési kényszere.

Az üzletember könyvet ír, amiben saját történeteit és sikerének titkát osztja meg az olvasókkal. "Nem a saját ötletem volt. Valaki megkeresett azzal, hogy szívesen olvasná a sikerem titkát, illetve a kommentekben is többen jelezték, hogy érdekelné őket – így jutottam el ide. Sokan azt mondják, hogy aki nem tudja, az tanítja. 

Én most megszegtem ezt, mert úgy próbálom tanítani, hogy közben megcsináltam. Egy darab lesz magamból a könyv, amit úgy neveztem el, hogy Életleckéim. Lesz benne rengeteg sztorizás, nem feltétlenül csak jó dolgokról, pofonokkal, sikerekkel, csalódásokkal."

A Nagy Ő úgy fogalmazott, nem lesz nyugdíjas. A mesterséges intelligencia segítségét is igénybe venné, hogy fiatalodjon. 

"A negyvenedik születésnapom volt a legrosszabb. Ott éreztem azt, hogy megöregedtem. Két évig nem is tartottam a nagy napot, majd megértettem, hogy meg kell élni a pillanatokat, és nem ezen rágódni, így azóta nem zavar az idő múlása. Olyan szempontból zavar, hogy a lelkem nem öregszik, de a testem igen.

Ezért várom, hogy újraindítsák az emberi sejtek megújulását célzó mesterséges intelligenciát, amit 2021 őszén leállítottak. Felvillanyoz ez a világ, mert amikor azt gondolod, hogy mi értelme az életnek, hiszen befejeződik, akkor felcsillan a remény, hogy nem feltétlenül ez az út vége.Másrészről tudom, hogy a génjeim továbböröklődnek a gyerekeimben, ez pedig kicsit olyan, mintha meghosszabbítanák az életünket. Így könnyű feldolgozni az elmúlást" – magyarázta a családapa, akinek természetesen a szerettei a legfontosabbak.