Magazin

Botrányos! Szélhámosok próbálták lehúzni Bebét

2023.10.18. I 16:10
A rendőrség nevében kapott egy fizetési felszólítást sms-ben.

Kis híján csalók áldozata lett Bebe. A zenész éppen dolgozott, amikor fizetési felszólítása érkezett sms-ben, látszólag a rendőrségtől. Bebe először nem tudta mire vélni a dolgot, de szerencsére nem dőlt be a szélhámosoknak.

– Még át is futott a fejemen a gondolat, hogy mekkorát fejlődött a rendőrség, már sms-eket küldözget... Aztán megnéztem a telefonszámot, és gyanús lett a dolog. Rákerestem, és látom, hogy francia számról üzengetnek. Na, mondtam magamnak, ráadásul milyen jól megy a rendőrségnek... – mesélte a Blikknek Bebe, aki ekkor már tisztában volt vele, hogy csalók próbálták átverni.

– Ha az ember nincs résen, könnyen belecsúszhat egy ilyen helyzetbe. Azért is írtam ki ezt a közösségi oldalaimra, mert szerettem volna felhívni a figyelmet. Valamiért nem generált akkora elérést, mint szokott, valószínűleg a Facebooknak sem tetszik a dolog – gondolkodott el a Melody Maker zenésze, hozzátéve: néhány órával később egy valóban Franciaországban élő ismerősétől is kapott üzenetet.

– Azt írta, náluk ez már rendszeres. Én még nem tapasztaltam ilyet. Másfajta csalással már próbálkoztak: például zöldkártya igénylésével kapcsolatban kerestek Tel-Avivból – emlékezett vissza az énekes, aki szerencsére eddig mindig résen volt.