Magazin

Cicáját gyászolja ByeAlex

2023.10.17. I 09:10
Véget ért a küzdelem: meghalt ByeAlex mentett cicája, Kiko, akit már több napja kórházban, oxigénketrecben kezeltek az állatorvosok, erről pedig maga az énekes számolt be közösségi oldalán.

ByeAlex október elején bukkant a sérült és védtelen jószágra Tokaj és Fényeslitke közötti út mentén, s gondolkodás nélkül megállt segíteni a bajba jutott állatnak. A későbbiekben pedig folyamatosan beszámolt Kiko állapotáról, akit végül egy fővárosi állatklinikára vitt el, ahol oxigénketrecbe került. Bár sokáig úgy tűnt, hogy ha minimálisan is, de javul a cica állapota, ByeAlex most rossz hírt közölt a Facebook oldalán.

"Drága emberek… Sajnos Kiko egy pillanat alatt került vissza oxigénketrecbe újra, és végül elvesztette a küzdelmet a betegségeivel szemben. Az élet úgy hozta, hogy nem lehet már velünk. Ennek ellenére nagyon megszerettem, és ugyan kevés ideig viselhettem gondját, mégis a cicámnak tekintem őt. Sosem volt komoly a szándék bennem, hogy macskám legyen, de tőle megtanultam valamit: tisztelem ezeket az állatokat. Ez az apró kis macska akkora erőt és spirituszt árasztott magából, ami engem örökre inspirálni fog. Ez így alakult" - írta bejegyzésében, amiben arra is kitér, hogy nem csak Kiko van hasonló helyzetben az utakon:

"Őt sajnos nem lehetett megmenteni; amit tudtam, megtettem érte, és a kórház is nagy segítségünkre volt, amit ezúton is köszönök! Más állatok viszont vannak odakint ugyanígy! Ne hajtsatok el mellettük, ne hagyjátok magukra őket! ne azon agyaljatok, hogy épp belefér-e az életetekbe egy állat vagy nem; hisz az élet úgyis dobja a lehetőségeket és igenis lesznek, akik segítenek. De felelőségünk van az állatok felé! csakis is mi tehetünk arról, hogy ennyi állat szenved odakint! Csakis az ember felelőtlen hozzáállása, lustasága, nemtörődömsége okozza ezeket a helyzeteket, amelyek vége igen sokszor ilyen végkifejlettet hoz, mint ami Kikoval is történt" - fogalmazott, majd kitért arra is, hogy milyen érzelmeket váltott ki belőle a kiscica az elmúlt hetekben.

"Furcsa, hogy ez a kis lény indított el bennem olyan gondolatokat, amelyeket nem igazán ismertem eddig magamban. felszínre hozott érzelmeket és furcsa energiákat. olyasmiket, amikről talán nem is tudtam, hogy ott vannak. Nem jó ez most, de mégsem annyira nagyon rossz. hiszen mégiscsak kapott tőlünk - közvetve - tőletek is szeretetet, figyelmet, barátságot. ezért remélem, hogy voltak azért jó pillanatok számára. Az ember és a szeretett állat között van valami spirituális kötelék, amit nehéz megfogni, de végtelenül ösztönös azt megérezni. ezt tapasztaltam magam is, pedig amúgy nem én vagyok az az ember, aki olvadozik az utcán, ha kutyákat vagy macskákat lát. Köszönöm Kiko, hogy segíthettem. Köszönöm, hogy engem választottál. Sokat tanultam tőled. sosem feledlek; a kitartást fogod szimbolizálni az életemben. Mindig is a cicám maradsz" - írta.