Megemlékezés

A Republic nélkül avatták fel a Cipőről elnevezett emléksétányt

2023.10.17. I 10:41
Az énekes ezentúl nem csak a szerettei, a barátai és a rajongói emlékeiben él tovább, Kisvárdán ugyanis egy emléksétányt hoztak létre. 
Több mint tíz éve távozott az élők sorából a Republic zenekar alapító frontembere, Bódi László Cipő. Az énekes ezentúl nem csak a szerettei, a barátai és a rajongói emlékeiben él tovább, Kisvárdán ugyanis egy emléksétányt hoztak létre, amely ezentúl hazánk egyik legkarizmatikusabb rockerének nevét viseli.

 „Ez sokkal több, mint egy sétány. Egy egyedi, különleges emlékhely, amely a városunkhoz sokféleképpen kötődő Magyarország ikonikus és utánozhatatlan énekesének, zeneszerzőjének, dalszövegírójának állít örök emléket” – írta Facebook-oldalán a város polgármestere, Leleszi Tibor, aki – érdekes módon – a Republic tagjait nem, ám a Cipő halála után a zenekarból kivált Tóth Zoltánt és új formációját, a Kék és Narancssárga Produkciót meghívta a sétány és a Bódi László egykori zeneiskolájának falán elhelyezett emléktábla avatására.

– A magyar kollektív tudatban, az emberek szívében ő már régen és visszavonhatatlanul elfoglalta a helyét. Tíz év után most jött el az ideje annak, hogy a „hivatalos Magyarország” is tett azért, hogy oda kerüljön, ahová való: a nemzet nagyjainak és hírességeinek „panoptikumába”. Hálásan köszönöm Kisvárda városának, hogy átadta az ország első, Bódi László Cipőről elnevezett közterületet. Ez immár bárhol máshol Magyarországon nyugodtan megtehető – mondta a Blikknek Tóth Zoltán.

A Republic zenekar ugyan az ország másik végében adott koncertet egy rendezvényen, így nehezen tudott volna részt venni az eseményen, de hivatalosan meghívót sem kapott.

– Annak természetesen örülünk, hogy Cipő emléktáblát kapott és elneveztek róla egy sétányt, médiafelhajtás nélkül meg is látogatjuk majd a helyszínt mindenképpen. De az szomorú, hogy az a zenekar, amelyet évtizedekkel ezelőtt ő alapított, és amelynek a neve összeforrt Cipőjével, a sajtóból értesül erről az egészről, mert nemhogy meghívást, de még csak tájékoztatást sem kaptunk – válaszolt röviden Boros Csaba, aki egészen fiatal kora óta Cipő barátja és zenésztársa volt.