Zene

Kész, vége! Charlie elkeserítette a rajongókat

2023.10.15. I 17:45
A 76 éves gigasztár bejelentette, nem készít több lemezt.

Különleges hangulatú dupla koncerttel ünnepli a 76. születésnapját Charlie. Az ország egyik legnépszerűbb énekese a Kongresszusi Központban varázsolja el hangos és lelkes közönségét október elején, hogy aztán visszavonuljon a saját, csendes világába. Bejelentette a Blikknek: nem készít több lemezt!

– Eldöntöttem, hogy nem csinálok több lemezt. Nincs értelme. A legutolsó albumom másfél éve jelent meg, platinalemez lett belőle. Mégis azt látom, lejárt az ideje ennek. Az új autóban már nincsenek CD-lejátszók. A fiatalok bármit letölthetnek maguknak.

Nagyjából 700 dalom van, egyiket jobban szeretem mint a másikat, de a rádiók mindig ugyanazt a négy-öt nótát játsszák tőlem. Egészen lehangoló. Énekelek, amíg bírom, amíg az erőm engedi, aztán megyek haza, mert már kicsit sem vonz a hangzavar, a nyüzsgés, az éjszaka és a harsogó élet. Otthon érzem magam a legjobban, s persze, néha a barátaimmal. 

Aztán megyek ki Katikához a temetőbe. Imádott feleségem sírját rendbe kell hozatnom, mert az arany felirat lekopott róla. Olykor jön hozzám a fiam és az unokám, aki nemrég megijesztett bennünket: focizott, de a sportorvosi vizsgálaton megállapították, hogy gond van a szívével. Tizenhárom éves gyerek, ügyes, talpraesett, imádom! Szerencsére kiderült, hogy nincs nagy baj. Szeretném megélni, hogy leérettségizik…