Ismeretterjesztő

Szeretsz olvasni? Mutatjuk 2023 legjobb könyveit

2023.10.13. I 17:42
A könyvek szórakoztatnak, oktatnak és koncentrációra tanítanak minket. 

A Testado.hu portál segítségével olyan könyveket válogattunk össze, amelyek biztosan lekötik majd figyelmét. 

A legjobb könyvek műfajtól eltekintve

Heartless – Szívtelen – a legjobb fantasy könyv

Marissa Meyer, a New York Times bestseller-írója, a Heartless – Szívtelen című könyvében egy fantasy történetet ír le, melyben életre kell a még soha nem látott Csodaország. Egy lány történetéről szól, aki a Szívek hírhedt királynőjévé válik.

Harry Potter és a bölcsek köve – legjobb gyerekkönyv

A legjobb gyerekkönyvek és minden idők legjobb könyvei közé tartozik Joanne K. Rowling szeretett Harry Potter-sorozata, amely megjelenése után szinte azonnal világhírűvé vált. Az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve egy kiváló könyv gyerekeknek, amelyet gyermekének is mindenképpen el kell olvasnia. És tulajdonképpen a felnőttek számára is egy érdekes olvasmánynak bizonyul, ugyanis ők is élvezni fogják a felhőtlen, izgalommal teli kalandokat.

Szigor I. kötet – A tiltás gyönyöre – a legjobb magyar könyv

A népszerű e-könyv sorozat alapján készült trilógia első része. Ha kedveli a kalandokkal teli erotikus könyveket, akkor Lakatos Levente író neve nem idegen az Ön számára.  Következő trilógiájában az egykoron kicsapongó életű Liza, valamint vőlegénye, Sándor kapcsolatáról ír, aki előtt fényes politikai karrier áll. Mindenki szemében álompárnak tűnnek, azonban csak kevesen tudják, hogy milyen kínos titkokat őriznek.

A fiúknak, akiket valaha szerettem – a legjobb ifjúsági könyv

A lányoknak szóló könyveket érzéssel és egy bizonyos üzenettel kell megírni. Valami ilyesmi Janny Han A fiúknak, akiket valaha szerettem című kiváló könyve. Ennek az izgalmas, lányoknak szóló regénynek a története egy fiatal lányról, Laráról szól, akinek a szíve még nem nyílt meg egyetlen fiú előtt sem. Valójában soha nem volt szerelmes, de érzéseit és vágyait levelekben írta le. A szövegüknek örökre elrejtve kellett volna maradniuk mások elől, de egy nap a leveleket tartalmazó doboz egyszerűen eltűnt.

A hatalom – a legjobb thriller könyv

A Hatalom című könyvben a nők legyőzhetetlen hatalmáról mesél az író. A díjnyertes szerzőnek, Naomi Aldermannak ”A Hatalom” című könyve a legambiciózusabb és legprovokatívabb spekulatív könyve, amely rendkívűl izgalmas utazásra visz minket egy alternatív valóságba.

Ahol a folyami rákok énekelnek – az idei év egyik legkeresettebb bestsellere

Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik, mégpedig az az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse egy sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki a lápvidéken kénytelen egyedül boldogulni. A lány hosszú éveken át elszigeteltségében élt és önellátásra szorult, s alig érintkezik a környékbeliekkel. Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő “Lápi Lányra” terelődik.

Bajban Dubajban – a legjobb erotikus könyv

Borsa Brown könyve egy érzéki történetről szól, melyben a szerelem, a szenvedély és a titkolózás uralkodik. Egy nőről, aki az álmaiért küzd, és egy férfiról, akit a múlt visszahúz.

A történet elején a két debreceni lány – Veronika és Kata Budapesten ingatlanirodát vezetnek. Ám az üzlet nem megy teljesen úgy, ahogy eltervezték. Ekkor Veronika megismerkedik a félig arab, félig magyar férfival, Hamzával, aki Dubaji luxusingatlanokat értékesít. Segítségével Dubaiba költöznek, ahol a munkájukat próbálják felfuttatni. Itt találkoznak a gyönyörű, de veszélyes csillogással.

Hamza sikeres üzletember, de nem mindig volt az. Az ahhoz vezető útja igen kanyargós volt. Prostituáltakat futtatott, így alapozta meg a gondtalan jövőjét. Viszont ennek a múltjának olyan következményei maradtak, amelyekkel nap mint nap szembesülnie kell.