Magazin

Fegyvert fog Lior Raz, a netflixes Fauda sztárja Izraelben

2023.10.11. I 19:45
A színész jelenleg Izraelben tartózkodik, ahol családokat menekít ki a bombázásokkal sújtott területekről. 
Két izraeli család kimenekítése közben készített videófelvételeket Lior Raz, a netflixes Fauda című sorozat sztárja. Az izraeli színész és forgatókönyvíró Yohanan Plesner politikus, illetve egy másik bajtársa, Avi Yissascharov kíséretében indult délre, hogy csatlakozzon „fegyveres testvéreihez”, akik önkéntesként fáradhatatlanul dolgoznak a bombázásoknak kitett civilek megsegítésén.

Szderot bombázásokkal sújtotta városába küldtek minket, hogy kimenekítsünk két családot. Ne féljetek! – írta bejegyzésében Lior Raz, aki az Instagram- és X-oldalán is megosztotta ugyanazt a felvételt.

Lior Raz egy elit katonai egység tagja volt húsz éven keresztül, mielőtt egy biztonsági cég alkalmazottjaként helyezkedett volna el az Egyesült Államokban. Többek között Arnold Schwarzenegger testőre is volt – mutat rá az Index

Később Izraelben tanult színészetet, játszott több színházi darabban, majd főszereplője lett a Fauda című Netflix-sorozatnak, amely az Izrael és Palesztina közti konfliktust dolgozza fel és az elmúlt években számos díjat kapott. 

A The New York Times a legjobb nemzetközi tévészériák közé sorolta a 2017-es listáján, a legtöbb kritikus pedig azért dicsérte a sorozatot, mert könyörtelen őszinteséggel bemutatta, hogy az egymással harcoló felek közül egyikről sem lehet egyértelműen megmondani, hogy végső soron ki a gonoszabb. A jelenleg négy évadnál járó Faudából már berendelték az ötödik évadot, így Lior Razt feltehetőleg ismét láthatjuk majd a képernyőn.