Életmód

Tényleg az örök életre vágyik Frei Tamás?

2023.10.07. I 10:44
A népszerű tévés-író Friderikusz Sándor podcastjában arról beszélt, miszerint mostanság jött rá arra, hogy ha örömteli életre akar berendezkedni, erre viszonylag fiatalon, 50 éves kora körül el kell kezdenie felkészülni.

„Ahol élek, ott ez jön velem szembe, ezek a fitt emberek. Én is szeretném hasonló módon megélni az idős kort: 86 évesen tudni felmenni egy hegyre, biciklizni, futni. Azt is tudom, hogy ez nem jön magától, tenni kell érte: mozogni kell, illetve úgy érdemes összeállítani a táplálkozásodat, hogy ennyi idős korodra ne sorvadjanak el az izmaid. Szerencsére már ott tart a tudomány, hogy vannak olyan táplálkozáskiegészítők, amik ehhez az életmódhoz passzolnak – sorolta a podcastadásában a volt tévés.

Arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban tudatosan végigjárta azokat a helyeket – Thaiföldet, Balit, Vietnámot – a világban, ahol ezt tudják. És persze, a mediterrán világot, például Szardíniát, ahol nagyon sok 100 éves ember él. Szerencsésnek tartja magát, mert ahol az élete nagy részét éli, egy Nizza melletti kis faluban, hódolhat a délszaki táplálkozásnak.

– A sok oliva, hal, a sós levegő, mind-mind konzervál. Figyelek erre, és nem szégyellem. Nincs időm a stresszre, a konfliktusokra, egyre kevésbe állok ezekbe bele, vigyázni akarok magamra, mert annyira klassz az élet, nem pazarolhatom ilyenekre – fogalmazott a műsorban, amelyben hosszan beszélt „Puccs Moszkvában, Putyin végnapjai – André Calvi visszatér” címmel november elején a boltokba kerülő új kalandregényéről.