Magazin

Súlyos incidens a Fehér Házban, lapátra került a Parancsnok

2023.10.06. I 14:18
Eltávolították az elnöki rezidenciáról Joe Biden kedvenc kutyáját, aki sorozatban támadt emberekere.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a Commander (Parancsnok) névre hallgató németjuhász legalább 12 alkalommal harapott meg embereket, de a valós szám ennél is magasabb lehet. A kétéves kutya kölyökkora óta az elnöki házaspárral él a Fehér Házban.

A Secret Service jelentése szerint Commander az elnöki stábból valamint a Fehér Ház munkatársai közül több embernek okozott sérüléseket, és legalább egy személyt kórházban kellett kezelni. A DailyMail fotót is közölt az egyik incidensről, amikor a kutya a Fehér Ház főgondnokát támadta meg.

Az elnöki sajtóiroda közleménye szerint keresik a megoldást, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát a Fehér Házban, és köszönik „a titkosszolgálat és minden érintett türelmét és támogatását”. A brit lap fehér házi forrásoktól úgy értesült, hogy Commander különösen agresszíven viselkedett az elnök biztonsági szolgálatának tagjaival, akik szintén nem szívlelik a német juhászt. 

Az elnöki kutya jelenleg a Biden család delaware-i otthonában van, és egyelőre nem tisztázott, hogy visszakerülhet-e a Fehér Házba.