Magazin

Magyarországra költözik Angelina Jolie és családja

2023.10.06. I 16:19
Budapesten forgatják a Maria Callas-filmet, ezért jön több hónapra a magyar fővárosba a színésznő.

Nemrég derült ki, hogy Angelina Jolie egy újabb, nagyszabású produkció miatt Magyarországra látogat. Azonban azt nagy titokban tartották, hogy pontosan mikor érkezik és meddig tartózkodik majd a fővárosban. Most újabb részletekre derült fény, nagy valószínűséggel több hónapra is Budapestre költözhet a színésznő és gyerekei.

13 év után tér vissza Budapestre Angelina Jolie, aki Maria Callas, legendás operaénekesnőt alakítja majd Pablo Larraín filmjében. Az életrajzi ihletésű produkció a művésznő életének utolsó, Párizsban töltött éveiről szól majd. A legújabb információk szerint a budapesti Operaház nyerte el a stáb tetszését, akik meg is keresték az intézményt, hogy engedélyt kérjenek a forgatásra.

A Maria Callas-film készítői valóban megkeresték a Magyar Állami Operaházat, ám felhatalmazás hiányában az esetleges forgatásról nem adhatunk tájékoztatást.Általánosságban elmondható, hogy a Magyar Állami Operaház ingatlanjaiban megvalósuló minden filmforgatás némi rugalmasságot kíván munkatársaink részéről, intézményünk azonban csak olyan forgatásoknak biztosít helyszínt, amelyek érdemben nem befolyásolják a színház működését, meghirdetett műsorát" - adta tájékoztatásul az intézmény.

A Magyar Állami Operaház hivatalos programja szerint valószínű, hogy már pontos dátumok is vannak a forgatás idejére, mivel a következő három hónapban legalább 15 napra nincs meghirdetett előadás, így ezeken a napokon valószínűleg zavartalanul folyhat a munka. 

Arról, hogy Angelina Jolie mikor érkezik pontosan a fővárosba, hogy személyesen felkereste-e az Operaházat, egyelőre nem tudni információkat, de az intézmény elmondásai szerint mindenről értesíteni fogják a sajtót.

A film főszereplőjének esetleges operaházi látogatásáról – ha arra felhatalmazást kapunk – tájékoztatjuk majd a sajtót - válaszolta a Blikknek a Magyar Állami Operaház képviselője.