Életmód

Trokán Péter 11 napig volt Covid-osztályon!

2023.10.03. I 12:48
Szerinte ennek a tüdőgyulladásnak az a mániája, hogy szereti megölni a 75 éveseket.

Trokán Péter színművész volt a Palikék Világa by Manna Három Igazság című műsorának vendége. A színművész elmondta, hogy annak idején a Szomszédokkal nem csak országos ismertségre tettek szert, de anyagilag is rendkívül megbecsült helyzetben voltak. 

„Sok mindent köszönhettünk Horváth Ádámnak, többek között, hogy azt mondta, ezeket a színészeket meg kell fizetni. Nem azért, mert én gazdaggá akarlak téged tenni, hanem hogy az a munka jó hangulatú legyen. Oda mindenki úgy ment be, hogy jó kedvvel dolgozott. Ma mindenhol kevés a pénz, az embernek megalázó módon ki kell kufárkodnia az olyan gázsit, ami szerintem az én munkámhoz méltó. És akkor rossz kedvvel megyek be” – kezdte Trokán Péter, majd arról is beszélt, hogy szerinte miért lehetett olyan sikeres a sorozat. Szerinte a megbecsült színészgárda volt az egyik fontos része a sikernek, a másik pedig a sorozat atyjának tehetsége. 

Trokán Péter arról is vallott a műsorban, hogy a Covid idején maga is kórházba került, ahová nem akart bemenni. Végül egy Böröndi Tamással közös barátjuk győzte meg, hogy menjen be a Covid-osztályra.

„Ha nincs az a barát, ha nincs a Pintér Tenya, aki azt mondja, gyerünk, menj, járj utána, ha nem figyelek annyira a háziorvosomra és elkezdek keménykedni, lehet, hogy nem beszélgetnénk itt. Azt mondtam három nap után, hogy megyek haza, mert jól vagyok. Nem voltam lélegeztetőgépen sem, csak az osztályon. Azt mondta a főorvosnő, hogy nem tudom hazaengedni, mert kezdődő tüdőgyulladása van, amit a Covid idézett elő. Ez másfajta tüdőgyulladás, ennek a tüdőgyulladásnak az a mániája, hogy szereti megölni a 75 éveseket” – emlékezett vissza Trokán Péter, aki 11 napig volt Covid-osztályon.