Magazin

Ambrus Attila szerint kitiltották egy tokaji rendezvényről, az önkormányzat hazugsággal vádolja a Viszkist

2023.10.03. I 09:42
Ambrus Attila azt állítja, kereskedőként kitiltották a Tokaji Szüreti Napokról bankrabló múltja miatt, az önkormányzat szerint a Viszkis nem mond igazat.

A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila állítása szerint kereskedőként kitiltották a Tokaji Szüreti Napokról. „Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem. Nem rabolni mentem volna oda, pénztárcát vagy bármi mást lopni, hanem dolgozni, mint minden tisztességes ember. Az ottani képviselő asszony azonban nemkívánatos személynek tart, itt van a kezemben a jegyzőkönyv, amiben azt mondja, önkormányzati képviselőként ő szégyelli, hogy meg kellett élnie, hogy egy volt bankrabló az ő településén árulja a portékáját” – mondta korábban Ambrus. 

Ambrus Attila állítása, miszerint képviselőként kitiltottam az önkormányzati rendezvényről, valótlan – mondta a Blikknek Demeter Anett önkormányzati képviselő. A lapnak az érintett képviselő azt mondta: egyetlen képviselőnek sincs joga kitiltani bárkit is, állítása szerint sem Ambrus Attilával, sem más árussal kapcsolatban nem született semmilyen testületi döntés.

Az Ambrus úr által hivatkozott jegyzőkönyv 2022. június 30-án tartott ülésről készült, azaz közel másfél éves. Ennek elővétele, valótlan állítások megtétele alapvetően az önkormányzati választásokat megelőző helyi hecckampány eleme – állítja a képviselő.

Tokaj önkormányzata nyilatkozatot adott ki az ügyben, a városvezető szerint Ambrus nem mondd igazat.

„Nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! (…) Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban. Továbbá nem igaz az az állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon” – írta a Facebookon Posta György polgármester.

A lap megkereste a Viszkist is, aki elmondta, valóban nem pályázott árusként a rendezvényre, mert úgy értesült az egyik ismerősétől, aki a képviselő-testület tagja, hogy úgysem árulhatna ott. Őt az zavarja a legjobban, hogy Demeter nem hívta fel és mondta el neki egyenesen, hogy mi vele a problémája. „Én leültem a büntetésemet, megbűnhődtem, miért nem lehet engem békén hagyni? Amúgy is nagyon figyelek arra, hogy oda ne menjek, ahol a személyem gondot okozhat – mondta Ambrus Attila.