Magazin

Naomi Campbell vallomása: drogfüggő alkoholista volt

2023.09.22. I 15:27
Képtelen volt feldolgozni a gyászt.

Az angol szupermodell fantasztikus karriert futott be, az ­1990-es évek ünnepelt divatikonja volt, azonban a „színfalak mögött” valójában szenvedett. Az olasz tervező, Gian­ni Versace 1997-es halála annyira megviselte, hogy kisiklott az élete. A divatgurut a miami háza előtt lőtték le, ez sokkolta Campbellt, aki baráti viszonyt ápolt vele. 1999-ben összeomlott egy fotózáson, mert annyi ­kokain volt a szervezetében.

– A legfőbb lelki trauma az volt az életemben, hogy apa nélkül nőttem fel, sosem találkoztam vele, mert elhagyta anyámat, amikor még terhes volt. Mindig is kerestem egy pótapát, és ez volt nekem Gianni Versace. Ő indított el a pályán, hitt bennem, és támogatott, amikor szükségem volt erre – mondta a The Super Models című dokumentumfilmben Naomi Campbell. – Sokkolt a halála, úgy éreztem, nélküle elveszek a világban.

A szépség el is indult a lejtőn, rendszeresen drogozott és alkoholt fogyasztott. Kicsapongó élete volt, amelyből nem is látott kiutat. Így aztán egyre mélyebbre süllyedt a drog poklában, azonban időben ki tudott szállni és meglépte, amit kellett. Így kigyógyult a szenvedélybetegségeiből, és már évek óta tiszta.

– A droggal és az ivással próbáltam elfedni a problémái­mat. A gyász mély trauma, amelyre pillanatnyilag jó megoldást jelentett ez. Azt hittem, mindez majd begyógyítja a lelki sebeimet, de nem így lett. Hatalmas félelmet és szorongást okozott nekem, örvénybe kerültem, amiből nem láttam a kiutat – ismerte el Campbell.