Zene

Húsz év után visszatér a legendás R-GO sláger!

2023.09.22. I 20:32
Sári Évit kérte fel a Rég várok valakire feldolgozásához Erős és Spigiboy.

Épp húsz évvel az első feldolgozás után nagy dobásra szánta el magát Erős Attila és Spiegelhalter László, azaz Spigiboy. A páros ugyanis újra feldolgozta az R-GO nagy sikerű klasszikusát, amivel 2004-ben már letarolták a hazai zeneporondot, az új verzióhoz pedig Sári Évit kérték fel közreműködőnek.
 
 „A Rég várok valakire eredetileg egy R-GO dal volt, aztán 2003-ban gondoltunk egyet és készítettünk egy feldolgozást, ami 2004-re készült el és óriási karriert futott be. Mint Erős és Spigiboy, ez volt a harmadik klubslágerünk, ezt az Álomhajó 2003-as remixe és a 2004-es Valami véget ért előzte csak meg. Nem is gondoltuk volna, de a TikTok csatornánkon ma messze a Rég várok valakire a legnézettebb videónk” - magyarázta a dal történetét Spigiboy.

Spigiboy azt is elárulta, Szikora Róberttel az első feldolgozás óta nagyon jó a viszonyuk és azóta rendszeresen beszélnek egymással, így lesz ez a mostani feldolgozás kapcsán is. Sári Évi pedig mindkettejük szerint telitalálat volt erre a dalra.
 
 „Sári Évivel dolgoztunk már együtt és tudtam, hogy telitalálat lesz erre a dalra és ebben Attila is egyetértett. Évi nem csak a retró-szcénában ismert, de sikeres színésznő, előadó és nagyon csinos hölgy is mindemellett. Mindig szeretünk valami új dolgot belerakni a klipjeinkbe, és Évit láttam már fellépni úgy, hogy a gólyalábas emberek ott voltak körülötte tükörruhában. Meg is kerestük őket és örömmel vállalták, aminek nagyon örültünk, mert nagyon illik a kliphez. Amikor a Bazilika előtt forgattunk a tüköremberekkel, rengeteg külföldi jött oda, hogy ez a zene megjelent-e már és mi is lesz ez.” – mesélte Spigiboy.
 
 Sári Évi számára is emlékezetes volt a közös munka és a klipforgatás, mint mondta, soha ennyi közös szelfit nem kértek még tőle japán turisták.
 
 „A tüköremberek hatalmas sikert arattak a forgatáson, sorra jöttek a japán turisták, akik fotót szerettek volna, azt hitték, valami óriási sztár vagyok. Nem győzték zenemeghatározóval megtalálni a dalt, és amikor nem jártak sikerrel, sorra kérdezgették, melyik ez a szám, mert nagyon fülbemászó. Épp ezt szerettük volna elérni a fiúkkal, és úgy tűnik, sikerült is. Nagyon jó volt a közös munka, és a dal hangzásvilágával kapcsolatban is sikerült kompromisszumra jutnunk. Ők amolyan Erős és Spigiboy-os hangzást gondoltak el, én pedig egy modernebb verziót, de úgy érzem, sikerült végül megtalálnunk a tökéletes középutat” - tette hozzá Sári Évi.